Haberler

Sophos, cep telefonları için Intercept X’i piyasaya sürdü

0

Sophos, Chrome OS cihazları için yeni güvenlik özelliklerini ve Android – iOS cihazları için geliştirilmiş mobil tehdit savunması Sophos Intercept X for Mobile’ı tanıttı. Sophos ayrıca diğer ücretsiz veya düşük maliyetli uygulamalarda yaygın olarak bulunan fleeceware uygulamaları hakkında yeni bulgular sunan araştırması Fleeceware Apps Persist’i Play Store’da yayınladı.

Sophos, cep telefonları için Intercept X’i piyasaya sürdü

SophosLabs tarafından ilk olarak Eylül 2019’da Google Play’de keşfedilen fleeceware kullanıcıları, başka bir yerde ücretsiz olarak kullanılabilen işlevselliğe sahip basit uygulamalar için aşırı miktarda para ödemeye yönlendiriyor. Google Play pazarından rakamları aldığını belirten Sophos raporuna göre bu tür uygulamalar 100 milyondan fazla cihaza yaklaşık 600 milyon kez yüklendi.

Windows, macOS ve sunucu için Intercept X’te kullanılan aynı derin öğrenme anti-malware teknolojisini kullanan Intercept X for Mobile, kullanıcıları, cihazlarını ve verilerini bilinen ve daha önce görülmemiş mobil tehditlerden koruyor.

Yeniden tasarlanan arayüz; cihaz güvenliği, ağ güvenliği, uygulama güvenliği ve Chromebook güvenliği yönetimini basitleştirirken engelli kullanıcılar için erişilebilirliğe yardımcı oluyor.

Intercept X for Mobile, Sophos’un siber güvenlik çözümleri portföyünün yanı sıra bulut tabanlı Sophos Central platformunda yönetiliyor. Sophos’un Eşzamanlı Güvenlik yaklaşımı, bu çözümleri gerçek zamanlı bilgi paylaşımı ve tehdit yanıtı için birlikte çalışması için güçlendiriyor.

Intercept X for Mobile artık bağımsız bir lisans olarak sunuluyor ve yeni Sophos Mobile 9.5 UEM ile birlikte geliyor. Böylelikle entegre mobil tehdit savunma çözümü ile eksiksiz ve güvenli bir UEM platformu sağlıyor.

Intercept X for Mobile, Apple App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak edinilebilir durumda.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up