HaberlerYAPAY ZEKA

Yapay zeka odaklı film yönetim sistemi Hollywood’ta

0

Dünyanın en büyük film yapım ve televizyon yayın şirketlerinden Warner Bros, yapay zekayı benimseyen en son stüdyo oldu. Film bölümü, Cinelytic ile geçen yıl başlatılan AI odaklı proje yönetim sistemini kullanmak için bir anlaşma imzaladı.

Warner Bros’tan yapay zeka odaklı film yönetim sistemi

Yeni anlaşma kapsamında Warners, yeşil perde çekimlerinde karar vermeyi yönlendirmek için sistemin kapsamlı verilerini ve tahmine dayalı analitiklerini kullanacak. Entegre çevrimiçi platformun AI algoritmaları, bir filmin başarısını tahmin etmenin yanı sıra pazarlama ve dağıtım için uluslararası karar vermede rehberlik ederek film şirketine yardımcı olacak.

Dört yıl önce Tobias Queisser tarafından kurulan Cinelytic, platformu üç yıldır inşa ediyor ve beta testi yapıyor. Şirket 2018 yılında T&B Media Global’den 2.25 milyon dolar yatırım almasının ardından Ingenious Media (Wind River) ve Productivity Media (The Little Hours) ile anlaşmalar imzaladı. STX de Eylül ayında Cinelytic müşterisi oldu.

Platform, yöneticilerin düşük değerli, tekrarlayan görevler için harcadıkları zamanı azaltacak ve bunun yerine piyasaya sürülme tarihleri ​​de dahil olmak üzere paketleme, pazarlama ve dağıtım kararları için daha iyi maddi parametreler verecek.

Platformun mimarı Queisser sistemi, “Yapay zeka, bir yıldızın değeri söz konusu olduğunda ya da genel film paketi değerlendirmesi gerektiğinde, bir insan tarafından değerlendirmek için günler süren zamanı saniyeler içinde hesaplayabilir.” şeklinde açıklıyor.

Yaratıcı kararlar için hala deneyime ve içgüdüye ihtiyaç olduğunu ekleyen Queisser, yapay zekanın sayıları zorlamak, büyük veri kümelerini parçalamak ve insanlar tarafından görülemeyecek kalıplar göstermede fayda sağladığını belirtiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up