Haberler

Akıllı telefon pazarı büyümeye devam ediyor

0

Canalys analistlerine göre yüzde 1 büyüyen ve 369 milyon adede ulaşan pazar, sektör çapında başarı elde etti ve sonuçlar, ilk on tedarikçiden sekizinin büyüdüğünü ortaya koydu.

Akıllı telefon pazarı büyümeye devam ediyor

Apple, pazarın iPhone 11 modellerine olan güçlü talebini yüzde 9 artışla 78 milyon adede yükseltmesini sağladı. Samsung, pozitif momentumunu korumak için yüzde 1 büyüyerek 71 milyon adet cihaz sevk etti. Huawei ise ABD Varlık Listesi durumlarına rağmen Çin’deki yükselişiyle denge sağlayarak üçüncü sırada yer aldı.

Dördüncü sırada yer alan Xiaomi yüzde 23 büyüme ile 33 milyon adede yükselirken Oppo, 30 milyon adet ürün satarak yüzde 2 büyüdü ve beşinci sırada yer aldı.

Hem 4. çeyrek hem de 3. çeyrekteki büyümeye rağmen geçen yıl dünya çapında akıllı telefon pazarı 2018’e göre yüzde 2 düşerek 1.37 milyar adede geriledi. Dördüncü çeyrekte yükselişe geçen başarı öykülerinden biri gelişmekte olan pazarlardan geldi.

Araştırma analistleri, Çinli tedarikçilerin son çeyrekte gelişmekte olan bölgelerde özellikle çalıştığının altını çizdi. Analistler ayırca Apple’ın amiral gemilerine göre daha ucuz olan iPhone 11’in eskisinden daha geniş bir müşteri tabanını cazip kıldığından, gelişmekte olan bölgelerde de başarı gördüğünü ekliyor.

2018 yılında Huawei, Samsung’un pazar payından büyük paylar aldı, portföyünü büyük ölçüde artırdı ve faaliyet kar marjını düşürdü. Nihayetinde Samsung 2019 akıllı telefon pazarında yüzde 21,8 pay ve 298,1 milyon adet ile yüzde 2 büyüyerek liderliğini korudu.

2019’da Huawei ise küresel akıllı telefon pazarında yüzde 17,6 ile ikinci oldu ve Huawei’ni yüzde 14,5 hacme sahip olan Apple izledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up