Haberler

Visa, finans teknolojisi girişimi Plaid’i 5,3 milyar dolara satın aldı

0

Visa’nın bu hamlesi, Kasım ayında PayPal’ın Honey Science’i 4 milyar dolara satın almasından sonraki en büyük teknoloji satın alımlarından biri oldu.

Visa, finans teknolojisi girişimi Plaid’i 5,3 milyar dolara satın aldı

2013 yılında kurulan Plaid, uygulamaları ve hizmetleri finansal hizmetlere bağlayan bir finansal uygulama programlama arayüzü sunuyor. Şirket, Transferwise Ltd., Venmo Inc., Robinhood Markets Inc., Betterment LLC ve Chime gibi uygulamaları ve hizmetleri geleneksel finansal hizmet sağlayıcılarıyla bağlayan teknolojiyi sağlıyor.

Satın alım sadece Plaid’in başarısının tanınması için değil, aynı zamanda anlaşmanın açıklanmasından önce 353.3 milyon dolar yatırım yapmış olan girişim sermayesi şirketleri için büyük bir kazanç oldu. Yatırımcılar arasında American Express, Norwest Venture Partners, Kleiner Perkins, Spark Capital, Index Ventures, Andreessen Horowitz, PSP Investments ve Citi Ventures yer alıyor.

Visa, Plaid’in satın alınmasının fintech geliştiricilerine gelişmiş ödeme olanakları ve ilgili hizmetler sunmanın yanı sıra yeni pazar fırsatları açarak adreslenebilir pazarını genişlettiğini düşünüyor.

Visa CEO’su Al Kelly, söz konusu satın alımın Visa’nın büyümesini artıracağını söylüyor. Plaid’in sınıfının en iyi yeteneğe sahip ve hızla büyüyen fintech dünyasında lider olduğunu ekleyen Al Kelly, satın alımın halihazırda Visa’nın devam etmekte olan birçok fintech çabasıyla birlikte şirketi geliştiriciler, finansal kurumlar ve tüketiciler için daha fazla değer sağlayacak şekilde konumlandıracağını belirtiyor.

Plaid, Visa’nın markası, kaynakları ve uluslararası ayak izini ödünç alırken Visa’nın mülkiyeti altında ayrı bir iş birimi olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

Plaid kurucu ortağı ve CEO’su Zach Perret devralım hakkında “Visa ile güçlerimizi birleştirirken, ürün tekliflerimizi sürdürmeye ve geliştirmeye, yeni coğrafyalara genişlemeye ve fintech ekosisteminin başarısını hızlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız.” şeklinde konuştu. 

Satın alma sürecinin önümüzdeki üç ila altı ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up