Haberler

Mobil teknolojiler, perakendecilik sektöründe yükseliyor

0

Mobil ve IoT yönetim çözümleri sağlayıcısı SOTI’nin en son Perakende Hareketlilik Durumu raporuna göre tüketicilerin yüzde 67,3’ünün mobil teknolojiyi daha hızlı bir alışveriş deneyimi sağlamanın en etkili yolu olarak algıladığını gösterirken, tüketicilerin dörtte üçünden fazlası (%76) mağazada çalışan personelin daha iyi bir mağaza içi deneyim sağlamak için mobil cihazları kullanmasını istiyor. Araştırmadaki katılımcıların üçte biri (%32,6) ise mağaza içi deneyimlerini geliştirmek için kişisel veri güvenliğinden ödün vermek istemiyor.

Mobil teknolojiler, perakendecilik sektöründe yükseliyor

SOTI tarafından Arlington Research ile ortaklaşa hazırlanan “Tuğladan Tıklamalara: Perakende Devriminde Gezinme” başlıklı Perakende Hareketlilik Raporu 4.000 küresel katılımcıyla, çok kanallı deneyimi geliştiren perakende IoT ve mobil teknolojiyle bağlantı kurmaya yönelik görüşlerini ve hazır olmalarını ölçmek üzere görüşme yaptı.

Raporda öne çıkan özellikler, fiziksel perakende mağazasının ötesinde içgörüleri ortaya koyuyor ve yaklaşık 3 tüketiciden 1’i, teslimat drone’u gibi yeni ortaya çıkan teslimat yöntemlerine ve dörtte birinden fazla tüketici ise otonom araç teslimatı fikrine karşı memnun olduklarını söylüyor.

SOTI ürün stratejisi başkan yardımcısı Shash Anand rapor sonuçları hakkında perakendecilerin alakalı kalmasını, tüketicilerin alışveriş deneyimini geliştiren ve kişiselleştiren mobil ve IoT teknolojileri istediği gerçeğiyle uyanmak için modern stratejiler uygulamaları gerektiğini söylüyor. Perakendecilerin iş açısından kritik öneme sahip bu teknolojileri, çalışanların ve müşterilerin beklediği hız, rahatlık ve özelleştirmeyi sunabilmelerini sağlamak için işlerine entegre etmelerinin önemine değinen Anand, çevrimiçi ve çevrimdışı dünyalar birleşmeye devam ettikçe perakendecilerin mobilite ve IoT çözümlerine yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu dile getiriyor.

Raporda ayrıca tüketicilerin neredeyse yarısı self-checkout ödemenin mağaza içi alışveriş deneyimini geliştirdiğine inanıyor.

Rapora göre mobil teknolojiye güvenen perakendecilerin, teknolojinin çalışmasını sağlamaları gerekiyor çünkü müşteriler ihtiyaç duydukları şeyi hızlı bir şekilde bulmak, satın alma işlemlerini ödemek istiyor.

Bu bağlamda perakendeciler, mağaza içi teknolojilerinin her zaman, olması gerektiği gibi kesinti olmadan, güvenlik ve uyumluluğu sağlarken her daim çalışmasını sağlamak için güvenilir bir mobilite ve IoT yönetim çözümüne sahip olduklarından emin olmalı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up