Haberler

Tesla bu yıl Çin’de Ar-Ge merkezi açacak

0

Duyuru, elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Çin’de ilk üretilen 3 Model araçlarını teslim etmesinden kısa bir süre sonra geldi.

Tesla bu yıl Çin’de Ar-Ge merkezi açacak

Şirket, resmi Sina Weibo hesabından yaptığı açıklamada, yeni Ar-Ge merkezinin CEO Elon Musk’ın sadece Çin’de araç üretme değil, aynı zamanda orada tasarlama vizyonunu yerine getirmesini de sağlayacak. Tesla, sonunda dünya çapında satışa sunulacak yeni merkezinde orijinal otomobiller tasarlamayı hedefliyor.

Duyuruda Tesla, Ar-Ge merkezi için yerel tasarımcıları ve diğer personeli işe almayı planladığını söyledi. 

Tesla’nın Çin’e yaptığı yatırım, üretim ve ilgili maliyetleri azaltma arzusundan kaynaklanıyor ve bu açıdan girişimin başarılı olduğu söyleniyor. Şirket, bu ayın başlarında ilk Model 3 araç grubunu Çinli tüketicilere gönderdiğini açıkladığında otomobillerin ülkede 290.000 RMB perakende satış yapacağını, ABD yapımı araçları için 353.800 RMB fiyat etiketinden yüzde 18 daha az olacağını söyledi.

Yeni Ar-Ge merkezinin yanı sıra Tesla, Şangay tesisinde üretimi artırmayı planlıyor. Şirket son zamanlarda Çin’deki bankalardan operasyonlarını genişletmek için 1,4 milyar dolarlık kredi sağlamıştı. Gelecek yılın başlarında haftada 3.000 Model 3 otomobil üretmeyi umuyor ve ardından önümüzdeki iki ila üç yıl içinde yılda yaklaşık 500.000 araca yükseltmeyi hedefliyor. Bu da haftada yaklaşık 10.000 yeni araç anlamına geliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up