Haberler

Google, “no code” uygulama geliştirme girişimi ​​AppSheet’i satın aldı

0

AppSheet, Google’a şirketlerin mobil uygulamalar oluşturmalarına yardımcı olmada kolay bir yol sağlayan “kodsuz” uygulama geliştirme platformu sunuyor. Platform bir e-tablodan veya başka bir kaynaktan veri çekerek alan ve sütun adlarını yeni bir uygulamanın temeli olarak kullanarak çalışıyor.

Google, “no code” uygulama geliştirme girişimi ​​AppSheet’i satın aldı

Öyle ki bu satın alım Google için cazip bir hedefti çünkü AppSheet, E-Tablolar ve Formlar gibi ürünleriyle zaten entegre olmuştu. Platform, Amazon Web Services’ın DynamoDB veritabanı, Box, Salesforce ve Microsoft Office 365 dahil olmak üzere bilinen diğer hizmetlerle de çalışıyor. Google, AppSheet’in satın alım tamamlandıktan sonra da bu platformları desteklemeye devam edeceğini söyledi.

AppSheet kullanarak her türlü basit uygulamayı oluşturmak mümkündür. Örnekler arasında günlük inşaat raporları oluşturma, ekipman bakımı talep etme ve izleme uygulamaları hatta ameliyat öncesi kontrol listesi sayılabilir.

AppSheet, Google’a düşük kod geliştirme stratejisinin temelini oluşturması gereken sağlam bir varlık sunuyor. Rakipleri zaten bu yönde ilerlediğinden bu hamle Google için akıllıca bir hareket oldu. Örneğin Microsoft, Gartner tarafından kurumsal  kısa kod geliştirmede yakın zamanda “pazar lideri” olarak belirtilen PowerApps platformuna sahip. Amazon Web Services’ın da “Herkes İçin AWS” adlı kendi düşük kod teklifiyle çalıştığı söyleniyor.

AppSheet, sınırlı teknoloji bilgisine sahip iş kullanıcılarının güçlü mobil uygulamalar geliştirebilmeleri için ideal bir araç.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up