Haberler

Google, Gelişmiş Koruma Programı’na iPhone özelliği ekledi

0

Akıllı telefonların yerleşik bir güvenlik anahtarına sahip olduğunda her şeyin çok daha kolaylaştığını belirten Google, Android’den sonra artık iPhone kullanıcılarının da bir güvenlik anahtarını da etkinleştirebileceklerini duyurdu.

Google, Gelişmiş Koruma Programı’na iPhone özelliği ekledi

Google, Gelişmiş Koruma Programı’nın kimlik avı saldırılarına karşı en güçlü korumayı sağladığını ve hedefli saldırı riski altında olabilecek herkesin kişisel Google hesaplarını koruduğunu söylüyor.

Arama motoru devi, Gelişmiş Koruma Programı ile siyasi kampanya ekiplerinin üyeleri, gazeteciler, aktivistler, yöneticiler, finans veya hükümet gibi düzenlenmiş endüstrilerdeki çalışanlar gibi yüksek riskli kullanıcıların kendilerini Google Hesaplarına yönelik hedefli, sofistike saldırılara karşı korumalarına yardımcı olduğunu dile getiriyor.

Gelişmiş Koruma Programı hakkındaki geri bildirimler olumlu olmakla birlikte, Google’ın kullanıcıların kaydolmasını yeterince kolay hale getirmediği yönünde şikayetler olmuştu. Google, aynı yüksek güvenliği korurken Gelişmiş Korumayı basitleştirdiklerini ekliyor. Android telefon veya iPhone kullanıcılarının birkaç tıklamayla programa kaydolabileceklerini söylüyor.

Gelişmiş koruma, kimlik avı saldırılarına karşı çalışıyor çünkü program güvenlik anahtarlarının özel kullanımını gerektiriyor. Google’ın geçen yıl yaptığı bir araştırmaya göre, yalnızca hesaplarında oturum açmak için güvenlik anahtarları kullanan kişiler, hedeflenen kimlik avı saldırılarına kurban gitmedi.

Android 7+ ve iOS 10.0+ yazılım desteği alan kullanıcılar Advanced Protection’a kaydolabiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up