Haberler

Dijital ikizler, gelişen dijital kuruluşlar için hayati önem taşıyor

0

Nesnelerin interneti (IoT), bağlı cihazların daha fazlasını kuruluşlar içinde birbirine bağladıkça, fiziksel ortamların sanal simülasyonları kurumsal dijital stratejinin giderek daha kritik bir parçası haline geliyor.

Dijital ikizler, gelişen dijital kuruluşlar için hayati önem taşıyor

Dijital ikizler; fiziksel bir sistemin ayrıntılı, veri tabanlı bir modelini sağlamak için bağlı cihazlardan elde edilen büyük miktardaki verilerden yararlanır. IoT, bu cihazları kuruluşlarda birbirine bağlandıkça fiziksel ortamların sanal dünyadaki simülasyonları, dijital stratejinin önemli unsurlarından birisi oluyor.

Öyle ki araştırma şirketi IDC’ye göre, G2000 şirketlerinin yüzde 30’u 2020 yılında IoT bağlantılı ürünlerin ve varlıkların dijital ikizlerinden veri kullanacak ve ürün geliştirme ve genel ekipman verimliliğinin optimizasyonunda yüzde 25’e varan kazançlar elde edecek.

Uzmanlara göre dijital ikizler bir işletmenin araç setindeki en kullanışlı araçlardan biri haline geldi. Uzmanlar, sanal bir dünyada fiziksel ortamları simüle ederek kuruluşların satın alma eğilimleri, performans arttırıcı ve hatta bir hastanın sağlık yörüngesi gibi tahminler yapabileceğini ve anlayabileceğini belirtiyor.

Öncü üreticiler ilk kez dijital ikizleri on yıllar önce kullansa da yapay zeka (AI) ve yüksek performanslı bilgi işlemdeki (HPC) son gelişmeler, günümüzde ana akım işletmeler tarafından kullanımını teşvik ediyor.

HPC’nin geniş işleme gücü ile çeşitli endüstriler simülasyonları ölçeklendirmek, geliştirme zaman dilimlerini kısaltmak ve somut iş sonuçları elde etmek için dijital ikizler uyguladı.

Büyüyen dikey kullanım durumlarından bazıları ise şu şekilde:

Akıllı şehirler: Dünyanın dört bir yanındaki şehirler, dağıtımdan önce veri ve analitik kullanarak tahminler yapmak, test etmek ve öğrenmek için sanal sistemlerinde akıllı sistem modelleri oluşturuyor. Örneğin, otonom araçların vatandaş güvenliği gibi sonuçları iyileştiren daha iyi ve zamanında kararlar almak için bağlı trafik ışıklarına nasıl tepki verdiğini anlayabilirler.

Sağlık: Değer temelli bir bakım ortamında doktorlar teşhislerinde giderek daha verimli ve doğru olma baskısı altındadır. Dijital ikizler, sağlayıcılardan hastaya sınırlı tanı koymasını istemek için en önemli iki veya üç soru üzerinde yardımcı olabilir. Tıbbi cihaz üreticileri dijital ikizleri, hastanın bekleme süresini önemli ölçüde azaltan 3D baskılı, özel yapım ortopedik implantlar oluşturmak ve test etmek için kullanabilir.

Havacılık ve savunma: Havacılık ve savunma endüstrisindeki şirketler, üretim sürecinin her adımında ve satış sonrası pazarda ürünlerinin durumunu görselleştirmek için dijital ikizlerden yararlanır. Dijital ikizler bazı gemilerin ve uçakların tasarlanma şeklini tamamen değiştirdi. Örneğin dijital ikizler jet üreticilerindeki kanat profili kalitesini, üreticilere gerçek yaşam koşullarında üretilen itme kuvveti de dahil olmak üzere kapsamlı bir işlem görünümü sunarak değerlendirir.

Dijital üretim/endüstriyel IoT gibi girişimler, işletmelerde alışkın olunanın ötesinde hacimli veri (cihaz, ekipman ve kontrolörlerden) istihbarat üretmeyi amaçlıyor. Uzmanlara göre HPC, dijital ikizler gibi dijital üretim projeleri tarafından üretilen bu veri patlamasının giderilmesine yardımcı olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up