Haberler

Google, Windows kapsayıcılarına Kubernetes Engine getiriyor

0

Microsoft ekosisteminde daha büyük bir varlık kurma arayışına devam eden Google, işletmelerin Google Kubernetes Engine’de Windows Server kapsayıcıları çalıştırma yeteneğini tanıttı.

Google, Windows kapsayıcılarına Kubernetes Engine getiriyor

Linux iş yüklerinde olduğu gibi giderek daha fazla şirket, işlemleri kolaylaştırmak için Windows Server uygulamalarını konteynerlerde sunuyor. Ancak Microsoft’un işletim sistemi sadece geçen yıl Kubernetes ile uyumlu hale getirildiği için süreç biraz daha yavaş ilerliyor. 

Birden çok sistemde çalışabilmeleri adına kuruluştaki konteyner kümelerini yönetmek için kullanılan açık kaynaklı Kubernetes çerçevesi ile şirketler artık Linux iş yükleriyle Google Kubernetes Engine’de Windows Server kapsayıcılarını yan yana çalıştırabilir. Hizmetin sağladığı güncelleme yönetimi ve diğer otomasyon özellikleri kutudan çıkar çıkmaz desteklenir.

Google ayrıca, müşterileri cezbetmek için Windows’a özgü bir dizi özellik ekledi. Bunlardan biri, Grup Yönetimli Hizmet Hesapları tarafından oluşturmayı kolaylaştıran Microsoft’un Active Directory platformuyla entegrasyondur. Bunlar, belirli zaman aralıklarında otomatik parola döndürme de dahil olmak üzere ek güvenlik korumaları içeren bir Kubernetes dağıtımını sürdüren mühendislerin yönetim hesaplarıdır.

Google, Google Kubernetes Engine’i Microsoft’un Windows Server için lisanslama modeline uyacak şekilde uyarladı. Dağıtım kurarken şirketler, işletim sisteminin yeni sürümlerini yılda iki kez veya her iki ya da üç yılda bir almakla birlikte her sürüm için daha uzun destek alarak seçim yapabilirler.

Google, bulut platformunu Microsoft iş yüklerini çalıştırmak adına daha çekici bir ortam haline getirmek için aktif olarak çalışıyor. Geçen yıl, arama Active Directory’nin yönetilen sürümlerini ve Microsoft’un SQL Server ilişkisel veritabanını sağlayan yeni hizmetler sundu. Ayrıca şirketlere mevcut Windows Server lisanslarını devralma seçeneği de sunuyor.

Microsoft Azure’un proje direktörü Gabe Monroy’a göre Kubernetes, Google ve Microsoft arasındaki işbirliğinin artmasına doğrudan katkıda bulunuyor. Özellikle geçen yıl şirketlerin ortak çalışmalarını çerçevenin açık kaynak kod tabanındaki bir katalizör olarak kabul etti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up