Haberler

Volocopter, otonom uçuş taksileri için 40 milyon dolar daha topladı

0

Artış, Volocopter’in geçtiğimiz Eylül ayında 50 milyon euro C Serisi turunun bir uzantısı olarak geliyor. Alman lojistik devi DB Schenker, bu son yatırımı Japonya’nın MS&AD Sigorta Grubu Holding A.Ş., bağlı kuruluşu Mitsui Sumitomo Sigorta Grubu, TransLink Capital ve diğerlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Volocopter, otonom uçuş taksileri için 40 milyon dolar daha topladı

Yolcu ve kargo feribotları için dev insansız hava araçları geliştiren Alman şirketi Volocopter GmbH, bir helikopter gibi havalanmak için 18 rotor kullanan ve VoloCity adı verilen iki kişilik, elektrikli bir taksi geliştiriyor. Mavic Air, otonom bir kontrol sistemi veya içeride oturan bir pilot tarafından çalıştırılabilir ve kalkışa göre saatte 60 milin üzerinde bir maksimum hız ile uçuş başına 16,7 mil yol kat edebilir. Volocopter, VoloCity’nin kentsel alanlarda ofis kulelerinin en üst katları arasındaki yolcuları taşımak için kullanılmasını öngörüyor.

Alman girişim aynı zamanda kargo taşımacılığı gibi endüstriyel uygulamalar için tasarlanmış ikinci bir uçak olan VoloDrone üzerinde çalışıyor. Gökyüzünde gezinmek için benzer 18 rotorlu bir uçuş sistemi kullanıyor ve 200 kg kargoyu kaldırmasına izin veren farklı bir çerçeve tasarımına sahip.

Volocopter, iki proje arasında 40 milyon dolarlık yeni fonu bölecek. Kentsel havacılık cephesinde girişim, VoloCity’nin ilk ticari rotaları iki ila dört yıl içinde açmayı göz önünde bulundurarak yolcu uçuşları için sertifikalı olmasını isteyecektir ancak bu rotaların nerede başlayacağını belirtmedi. VoloDrone’a gelince de Volocopter piyasaya çıkma planlarını geliştirmeye yardımcı olmak için mevcut modelin geliştirilmiş bir versiyonunu geliştirmeyi planlıyor.

Girişim, ticarileştirme fırsatlarını araştırmak için ilk ortak grubunu oluşturdu. İş ve tarım makinaları üreten Deere&Co’nun sahibi John Deere, VoloDrone’nun bir ürün tozlama sistemi olarak yararlı olup olmadığını görmek için bir pilot proje yürütürken, binici devi Grab Holdings bu hafta Volocopter ile bir hava taksi hizmeti başlatmak için bir araya geldi.

Volocopter, bugüne kadar yatırımcılardan 130 milyon dolardan fazla para kazandı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up