Haberler

Google Glass Enterprise 2 kulaklığı artık satın alınabilir

0

Şimdiye kadar işletmelerin bir çift Google’ın teknik özelliklerine sahip olmaları için tek tek, cihazın özelleştirilmiş bir sürümünü oluşturmak için ortaklarıyla çalışmak ve 999 dolardan satılıyor.

Google Glass Enterprise 2 kulaklığı artık satın alınabilir

Google Glass Enterprise Edition 2, yıllarca süren testlerden sonra 2015 yılında rafa kaldırılan, tüketici odaklı orijinal Google Glass cihazının halefidir. Hiçbir zaman bir tüketici ürünü olarak not almamış olmasına rağmen Google, bu elektronik gözlükleri özellikle profesyonellerin çalışırken basit bir head-up ekrandan yararlanabileceği inşaat ve sağlık gibi sektörlerde kullanılmak üzere kurumsal bir işyeri aracı olarak yeniden başlattı.

Glass’ın ikinci sürümü Mayıs 2019’da daha iyi bir işlemci ve kamera, bir USB-C bağlantı noktası ve tasarımındaki diğer küçük güncellemelerle piyasaya sürüldü. Glass’ın proje lideri Jay Kothari bir yazısında “Glass Enterprise Edition 2, geçen Mayıs ayında piyasaya sürüldüğünden beri, Glass için yeni, faydalı kurumsal çözümler oluşturmak isteyen geliştiriciler ve işletmelerden güçlü talep gördük.” şeklinde yazdı.

Glass, Android işletim sistemini çalıştırıyor bu da işletmelerin uygulama programlama arayüzlerini zaten kullandıkları hizmetler için entegre edebileceği anlamına geliyor. Ayrıca Google, geliştiricilere cihaz için kendi uygulamalarını oluşturmalarına yardımcı olacak bazı yeni açık kaynaklı uygulamalar ve kod örnekleri de paylaştı.

Google’ın Glass’a devam etmesi, bir ticari karar olarak görülüyor çünkü International Data’ya (IDC) göre artan artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik pazarında geçen yıl 10.5 milyar dolar yapılan harcamalar bu yıl 18.8 milyar dolara ulaşacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up