Haberler

Nokia’nın IoT Network şebekesi, yeni 5G ve uç özellikleri kazandı

0

Nokia, bu aksiyonun iletişim hizmet sağlayıcılarının 5G altyapısına önemli bir yatırım yapmasına gerek kalmadan nesnelerin internetindeki yeni fırsatlardan yararlanmalarına yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Nokia’nın IoT Network şebekesi, yeni 5G ve uç özellikleri kazandı

Nokia’nın WING servisi, CSP’lere şirketin küresel IoT altyapısına hizmet olarak erişim sağlayarak kurumsal müşterileri gelişmiş bağlantı ile desteklemelerine olanak tanıyor. 5G dünya çapında piyasaya sürüldükçe, Nokia CSP’lere sağlık, üretim ve ulaşım gibi sektörlerde yeni nesil ağ altyapısı hizmetlerine erişim vermek istiyor. Buna ek olarak 5G, CSP’ler için yeni iş modellerine yol açabilir.

Şirket, yaptığı açıklamada, “Bu kullanım örneklerinin birçoğu gecikme süresi, veri ve güvenliğin hacmi ve hızı konusunda benzeri görülmemiş talepler ortaya çıkaracak. WING, bu zorlu gereksinimleri karşılamak için baştan aşağı tasarlandı ve 5G’ye sorunsuz yükseltme sağlayan dağıtılmış, esnek bir mimariden faydalanıyor.” açıklamasında bulundu.

Nokia, WING’in artık CSP’lerin 5G hizmetlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde ölçeklendirebileceğini ekledi. Operatörlerin IoT cihazlarını ve hizmetlerini küresel bir bağlantı yönetimi platformu üzerinden yönetebileceklerini belirtti. Yeni yetenekleri desteklemek için Nokia, CSP’lerin 5G IoT kullanım örneklerini bağlayıp test edebilecekleri Dallas, Texas’ta yeni bir 5G WING Laboratuvarı açacak.

Şirket, WING’in altyapısının bilgi işlem yoğun hizmetleri daha iyi destekleyebilen yeni Çok Erişimli Edge Computing teknolojisi ile daha da geliştirildiğini söyledi. Bu kullanım örnekleri arasında Nokia’nın, araçların birbirleriyle iletişim kurması için temel oluşturacağını söylediği “cellular vehicle-to-everything”, 360 derece görüş dışı farkındalık ve gelişmiş yol güvenliği ve otonom sürüş için daha yüksek bir öngörülebilirlik seviyesi sağlıyor.

Analistlere göre bu atılım, CSP’ler için IoT hizmetlerini desteklemek üzere özel, küresel 5G altyapısı oluşturmalarını engelleyen büyük bir engelin kaldırılmasına yardımcı olmalı.

Analistler, 5G’nin özellikleri ve performansının, önümüzdeki birkaç yıl içinde ulaşım, sağlık ve üretim gibi endüstrileri dijital olarak dönüştürmeye yardımcı olabileceğini ve CSP’lerin bu pazarlarda yeni değer zinciri pozisyonları oluşturmak için istekli olduklarını söylüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up