Haberler

Google uzaktan eğitim için yeni bilgi merkezi yayınladı

0

Google, COVID-19’un yayılmasını önlemek için genişleyen küresel karantina önlemlerinden etkilenen öğretmen ve öğrencilere yardımcı olacak yeni bir çözüm açıkladı.

Google uzaktan eğitim için yeni bilgi merkezi yayınladı

Blog eğitiminde Google eğitim başkan yardımcısı Avni Shah çözüm için, “Başlamak için uzaktan öğretime nasıl başlanacağına, örneğin çevrimiçi öğretmeyi, dersleri öğrenciler için erişilebilir hale getirmeyi ve diğer eğitimcilerle ortak çalışmayı nasıl sağlayacağımızla ilgili genel bir bakış sunuyoruz. Kaynak gelişmeye devam edecek. Bu acil duruma yanıt vermek için diğer eğitim ortaklarıyla da birlikte çalışan UNESCO Eğitimde Bilgi Teknolojileri Enstitüsü’nün desteği ve işbirliğiyle merkez kurduk. Öğretmenler ve iş ortaklarından en faydalı şeyler hakkında geri bildirim almaya devam ettikçe, bunu geliştirmeye devam edeceğiz. Teach From Home şu anda İngilizce olarak mevcut ancak Danca, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Lehçe dillerinde indirilebilen araç kitleri ve yakında ek diller de sunulacak.” şeklinde açıklama yaptı. 

Teach From Home, Google’ın geçen hafta yayınladığı Learn@Home YouTube kaynağı, eğitim materyalleri koleksiyonu, faydalı uygulamaların listesi, daha fazla blog yayını ve seminer gibi diğer çözümlere de katkıda bulunuyor.

Google ayrıca 1 Temmuz 2020 tarihine kadar okullar için ücretsiz Premium Meet özelliklerini bir araya getirdi; bunlara ayrıca 250 kişi birlikte görüşme yapma, dersleri ve canlı yayını kaydetme, Hangouts Meet için yeni eğitimci kontrolleri ekleme olanağı da dahil.

Google ayrıca, Google’ın 50 milyon dolar tutarındaki COVID-19 yanıt paketinin 10 milyon dolarının, dünya çapında uzaktan öğrenmeyi desteklemek için Uzaktan Öğrenme Fonu’na tahsis edileceğini duyurdu.

Google.org Uzaktan Eğitim Fonu’nun ilk hibesi, Khan Academy’nin COVID-19 ile ilgili okul kapanışlarından etkilenen öğrencilere uzaktan öğrenme fırsatları sunmasına yardımcı olmak için 1 milyon dolar olacak.

Google gönüllüleri ayrıca Khan Academy’nin dünyanın dört bir yanındaki topluluklardan ayda 18 milyondan fazla öğrenciye ulaşmak için 15’ten fazla dilde eğitimci kaynakları sağlamasına yardımcı olmayı planlıyor. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up