Haberler

Huawei’nin açık kaynaklı AI framework’ü MindSpore artık erişilebilir

0

Huawei’nin açıklamasına göre artık GitHub ve Gitee’den indirilebilir olan MindSpore cihazlarda, bulutta ve kenar ortamlarında ölçeklenebilecek.

Huawei’nin açık kaynaklı AI framework’ü MindSpore artık erişilebilir

Huawei, MindSpore’u Imperial College London, Pekin Üniversitesi ve Edinburgh Üniversitesi gibi ortakların yanı sıra Milvus adlı bir Türk robotik girişimiyle birlikte geliştirdi. Framework’ün işlemcilerin, grafik kartlarının ve Huawei’nin Ascend donanımı gibi özel sinir işleme yongalarının üstünde çalıştığı söyleniyor. İlk olarak geçen yıl açıklanan MindSpore, Google’ın TensorFlow ve Facebook’un PyTorch gibi iyi bilinen AI framework’lere de bir alternatif. 

MindSpore’un avantajlarından biri, doğal dil işleme gibi görevler için diğer rakip AI framework’lerinden yaklaşık %20 daha az kod satırı kullanmasıdır. Buna ek olarak MindSpore’un eğitim sürelerini kısaltmak için donanım genelinde paralel eğitimi ve dinamik hata ayıklamayı desteklediği söyleniyor, bu da geliştiricilerin uygulamalarındaki hataları izole etmesini kolaylaştırıyor.

MindSpore’un bir diğer önemli avantajı, verileri kendi başına işlememesi değil yalnızca işlenen düğüm ve model bilgilerini almasıdır. Bu, hassas verilerin bütünlüğünü sağlamaya yardımcı oluyor.

MindSpore’un yanı sıra Huawei, AI eğitim sürecinin görselleştirmelerini oluşturarak ek hata ayıklama ve ayarlama işlevselliği sağlayan MindInsight adlı bir modülün açık kaynaklı olduğunu da duyurdu. Bu görselleştirmeler, eğitim verileri ve doğruluk gibi model parametre bilgilerini ve eğitim ilerleme ölçümlerini ve hesaplama grafiklerini içeriyor. Model güvenliğini artırmaya yardımcı olan MindArmour adlı ikinci bir modül de bulunuyor.

Huawei, MindSpore’un şu anda sadece Python 3.7+ programlama dilini desteklediğini ancak yakın gelecekte C ++, Julia ve Rust için destek eklemeyi planladığını söyledi. Framework’ün EulerOS ve Ubuntu gibi Linux platformlarında en verimli şekilde çalıştığını da ekledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up