Haberler

Office 365, Microsoft 365 olacak ve önemli uygulamalarda yeni AI özellikleri kazanacak

0

Yeni duyuruya göre Office 365’in dönüşümü, paketin temel uygulamalarına bir dizi yeni yapay zeka özelliği eklenmesiyle birlikte olacak.

Office 365, Microsoft 365 olacak ve önemli uygulamalarda yeni AI özellikleri kazanacak

Microsoft ayrıca, yazılım paketini tüketiciler için daha çekici hale getirmek adına bir sürücünün parçası olarak yeni bir Aile Güvenliği uygulaması ekliyor.

Birincisi, Word için geliştirmeler. Dilbilgisi, yazım denetimi ve stil önerileri sunan belge düzenleyicideki yerleşik AI yardımcı aracı olan Editor, kullanıcıların okunabilirliği artırmak için cümleleri yeniden anlamalarına yardımcı oluyor. Microsoft, Editor’ü bir belgenin belirli bölümlerinin önceden çalışmayı yansıtıp yansıtmadığını gösteren benzer bir yeni metin denetleyicisi ekledi.

Şirketin AI asistanı için uzun vadeli planları Word arayüzünün ötesine geçiyor. Yeni metin analizi özelliklerinin yanı sıra, Microsoft 365 Global Uygulama Lideri Megan Dohnal, Editor’ün Outlook’un web tabanlı sürümünde, ücretsiz Outlook.com hizmeti olarak ve Chrome ve Edge için tarayıcı uzantısı olarak kullanılabileceğini duyurdu.

Word’e benzer şekilde PowerPoint de Microsoft’un geçen yılın sonlarında piyasaya sürdüğü Presenter Coach şeklinde yerleşik bir AI asistanına sahip. Şirket, bir sunumcunun ses tonunu dinleyen ve monoton bir anlatımdan kaçınmalarına yardımcı olacak önerilerde bulunabilecek asistanın yeni bir versiyonunu sunuyor. Asistan uygun gördüğü yerler için dilbilgisi önerileri de veriyor.

Microsoft, PowerPoint projelerinin slayt tasarım aşamasına daha fazla otomasyon da ekliyor. Basit bir tıklama ile metin bir zaman çizelgesine dönüştürebiliyor, slayda bir resim eklendiğinde de aynı özellik kullanılabiliyor.

Microsoft 365’e geçişin bir parçası olarak Excel’e gelen değişiklikler, öncelikle e-tablo düzenleyicisini tüketiciler için daha çekici hale getirmek adına tasarlandı. Microsoft, kullanıcının banka hesabıyla entegre olan ve satın alma işlemlerini görselleştiren Money adlı kişisel finans e-tablosu ekledi. Money, tüketicilerin film başlıkları, yerler ve yiyecek öğeleri gibi bilgileri düzenlemelerini kolaylaştıracak 100’den fazla yeni veri türüyle birleştirildi.

Geliştirmeler, Microsoft’un Office 365’in imajını öncelikle işlere odaklanmış bir ürün paketinden kullanıcıların kişisel yaşamlarında da kullanabileceği bir ürün grubuna güncelleme çabasının bir parçasıdır.

Microsoft 365’e yeniden markalaşma da bu odaklamanın başka bir öğesidir. Bu nedenle Microsoft Teams için kullanıcıların aile ve arkadaşlar için gruplar oluşturmasına olanak tanıyan bir dizi yeni paylaşım özelliği de var.

Mevcut Office 365 uygulamalarındaki tüketici dostu geliştirmeler, ebeveynlerin çocuklarının İnternet kullanımını cihazlar arasında yönetmesine ve belirli çevrimdışı etkinliklere de göz kulak olmasına izin veren tamamen yeni bir hizmet olan Microsoft Aile Güvenliği ile birlikte sunulacak.

Microsoft bu özelliği şu şekilde tanımlıyor: “Microsoft Aile Güvenliği, aile üyelerinizin olması gereken yerde olduğu konusunda size yardımcı olmak için üyeleri ev, okul veya iş gibi yerlere geldiğinde veya yola çıktığında konum paylaşma ve bildirimlerle bağlantıda kalmanıza yardımcı olur.”

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up