Haberler

Intel, en yeni yüksek kaliteli dizüstü bilgisayar yongalarıyla hız kilometre taşına ulaştı

0

Dizinin yıldızı Core i9-10980HK, aynı anda birleştirilmiş 16 ipliği çalıştırabilen sekiz çekirdeğe sahiptir. Çip, bir uygulama ekstra beygir gücü gerektirdiğinde Intel’in herhangi bir mobil işlemcinin en yüksek saat hızını verdiğini söylediği 2.4 gigahertz temel frekansını, 5.3 gigahertz’e kadar yükseltebilir.

Intel, en yeni yüksek kaliteli dizüstü bilgisayar yongalarıyla hız kilometre taşına ulaştı

Intel, Core i9-10980HK’ya sahip bir makinenin üç yıllık bir sistemden %44’e kadar daha iyi performans sağlayabileceğini iddia ediyor. Şirkete göre hız artışı, yaratıcı profesyonellerin en iyi senaryoda 4K videoyu iki kat daha hızlı hale getirebileceği anlamına geliyor.

Intel’in bugün çıkardığı diğer üç işlemci de 5GHz işaretine ulaşabiliyor. Temel frekansları 2,3 GHz ila 2,7 GHz arasında değişirken, maksimum saat hızları 5,1 GHz’de zirveye ulaşıyor.

Intel, seriye iki frekans optimizasyon teknolojisi ekledi. İlki olan Termal Hız Artışı, tüm işlemcinin saat hızını arttırırken, ikincisi olan Turbo Boost Max, yalnızca yüksek sıcaklıklarda en verimli şekilde çalışan belirli çekirdekleri hızlandırır.

Intel’in donanım iş ortakları, bu yıl yeni yongalara dayanarak 100’den fazla dizüstü bilgisayar piyasaya sürmeyi planlıyor. İlk modellerin önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Intel’in altı yeni CPU’nun tamamı, geçen Ağustos ayında piyasaya sürdüğü 14 nanometre Comet Lake mimarisini temel alıyor. Aynı ay, şirket daha modern üretim teknolojilerini kullanan ve daha iyi verimlilik sağlayan 10 nanometre işlemine dayalı olarak seri üretim çipleri üretmeye başladı.

Intel, yedi nanometre üretim operasyonunu önümüzdeki yıla kadar çevrimiçi yapmayı beklemiyor ancak beş nanometre işlemcilerin pazara girmeye başlamasıyla Intel’in diğer yonga üreticilerine göre üretim avantajı elde etme hedefi olduğunu da ortaya koyuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up