Haberler

Dell, uzaktan çalışanların bilgisayarlarını güvenceye almak için SafeBIOS Events ve IoA yazılımını piyasaya sürdü

0

SafeBIOS Events & IoA, Dell’in işletme sınıfı bilgisayarlarıyla birlikte gönderdiği SafeBIOS yazılımına yapılan bir yükseltmedir. Adından da anlaşılacağı gibi, bir kullanıcı bilgisayarını açtığında işletim sisteminin yüklenmesine yardımcı olan düşük düzey donanım yazılımı BIOS’u korumak için tasarlanmıştır.

Dell, uzaktan çalışanların bilgisayarlarını güvenceye almak için SafeBIOS Events ve IoA yazılımını piyasaya sürdü

BIOS, bilgisayar korsanları için çekici bir hedeftir çünkü bir makinedeki Windows kurulumuna ve kullanıcının verilerine erişmek için kötüye kullanılabilir. Dahası, şirket ağındaki bir bilgisayar tehlikeye girdiğinde, saldırganın onu diğer iç sistemleri hedeflemek için bir liman olarak kullanmaya çalışması riski her zaman vardır. Dell, SafeBIOS Events & IoA ile şirketlerin bu tür ihlalleri daha hızlı yakalamasına yardımcı olabileceğini belirtiyor. 

Teknoloji, BIOS yapılandırmalarını tanımlamak için davranış tabanlı tehdit algılama tekniklerini kullanır ve kötü niyetli bir değişiklik yapma girişiminde bulunduğunda yönetimlere bir uyarı gönderir. Potansiyel bir saldırıyı gösteren BIOS yapılandırma değişiklikleri tespit edildiğinde, güvenlik ve BT ekipleri yönetim konsollarında hızlı bir şekilde uyarılır, böylece hızlı izolasyon ve iyileştirme sağlanır. Bu düzeydeki algılama, kuruluşların gelişmiş tehditlere hızlı ve başarılı bir şekilde yanıt vermesini sağlayarak saldırı zincirini daha fazla hasar vermeden keser.

Dell, SafeBIOS Events & IoA’yı kurumsal sınıf bilgisayarlarında ücretsiz olarak sunuyor. Desteklenen ürün aileleri arasında Latitude, OptiPlex, Precision ve XPS bilgisayar hatları bulunuyor.

Şirket ayrıca teklifi, işletmeler için daha erişilebilir hale getirmek amacıyla 15 Mayıs’a kadar Dell Encryption’a geçici lisans satın alma seçeneğini de sunuyor. Dell Encryption, şirketlerin çalışanlarının sabit disklerine ve makinelerine taktıkları tüm harici depolama cihazlarına şifreleme koruması uygulamak için kullanabileceği bir güvenlik uygulamaları paketidir.

Dell’in kurumsal bilgisayarlarının çoğu Windows ile birlikte geliyor ancak geçen yıl şirket, bir çift işletme sınıfı Chromebook’u başlatarak Chrome OS’yi işletmeye getirmek için Google ile ortaklık kurdu. Cihazlar, BIOS’larında ve yerel Chrome OS kopyalarında her önyüklemede yapılandırma yapmak için Google’ın Titan güvenlik yongasını kullanıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up