Haberler

Cisco, COVID-19’dan etkilenen müşterileri için finansman programını açıkladı

0

Yeni program, şirketin finansman işi Cisco Capital aracılığıyla sunuluyor. Finansman programı müşterilere 90 günlük ödeme tatili sunarak 2021 yılına kadar şirketin yeni ürün ve hizmet maliyetinin %95’ini ertelemelerini sağlıyor.

Cisco, COVID-19’dan etkilenen müşterileri için finansman programını açıkladı

Müşterilerine ödeme ertelemeleri sunan Cisco Systems finansman programında ortaklarına ise kendi müşterilerine nakit akışları doğrultusunda alternatif ödeme planları sunmalarını sağlıyor. Cisco ayrıca, finansal açıdan sıkışmış müşterileri için alternatif bir seçenek olarak Cisco Refresh adlı kendi ikinci ürün programını da hayata geçirmeye çalışıyor.

Yardım programının açıklandığını bildiren Cisco CEO’su Chuck Robbins, firmanın müşterilerinin ve ortaklarının birçoğunun işlerini çalışır durumda tutmaları için muazzam bir baskı altında olduğunu kabul ediyor. CEO, “İster teknoloji, ister en çok ihtiyaç duyanlara finansman desteği vermek olsun Cisco, bu salgınla mücadele etmek için birlikte çalışmaya kararlı.” şeklinde konuşuyor.

Müşteriler için sağlanan mali yardım, Cisco’nun yerel ve küresel pandemik yanıtı desteklemek için 255 milyon dolar bağışlama taahhüdünü takip ediyor. Bu taahhüdün bir parçası olarak Cisco, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara, ilk müdahale ekiplerine ve hükümetlere ücretsiz teknoloji ve finansal destek sağlıyor. Ayrıca şimdilik Webex görüntülü sohbet ve güvenlik hizmetlerine ücretsiz erişim sağlıyor.

Analistler, faiz oranlarındaki rekor düşüş nedeniyle Cisco’nun özellikle ödeme seçenekleri açısından normal bankalardan daha iyi şartlar sağlayabilmesini olası görüyor. Bu destek hem Cisco’ya hem de müşterilerine yardımcı olurken ekipman sağlama ve gelir elde etmeye devam edilmesini sağlıyor.

Cisco müşterilere finansal yardım sunan ilk büyük teknoloji firması değil. Geçtiğimiz haftalarda Hewlett Packard Enterprise, ekipman satın alımı için müşterilerine 2 milyar dolara kadar kredi vermek veya BT varlıklarını paket değeri üzerinden satın almak için benzer bir program açıklamıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up