Haberler

Google, Pixel telefonlarına özel beş nanometre çip tasarlıyor

0

Arama devinin Whitechapel olarak adlandırdığı çip, oldukça gelişmiş bir ilerleme aşamasında görünüyor. 

Google, Pixel telefonlarına özel beş nanometre çip tasarlıyor

Google’ın Pixel telefonları için tasarladığı bildirilen beş nanometre çipin, tüketici cihazlarında görünmeye başlamasının biraz zaman alacağı söyleniyor. Google’ın, Whitechapel adı verilen çipin önümüzdeki yıl Pixel telefonlarla en kısa sürede gönderilmeye başlayacağı bildiriliyor.

Whitechapel, Arm Ltd. tasarımından türetilmiş sekiz çekirdekli bir işlemci olarak tanımlanıyor. Google’ın proje üzerinde Samsung Electronics Co. Ltd. ile işbirliği yaptığı ve Güney Koreli elektronik devinin geçen yıl geliştirilen beş nanometre üretim sürecini kullanarak çip yapmayı planladığı bildiriliyor. Samsung’un 2020’de beş nanometre yongalarında seri üretime başlaması bekleniyor.

Bu hamle Google’ı harici tedarikçilere daha az bağımlı hale getirmenin yanında özel bir tasarıma gitmek, şirketin işlemciye özel ihtiyaçları için ince ayar yapmasına da olanak sağlayacak. Whitechapel, yapay zeka algoritmalarını hızlandırmak için özel silikonun yanı sıra Google Asistan’ın güç verimliliğini ve performansını iyileştirmeye adanmış bir modül içerecek.

Özel tasarımlardan biri Google’ın Pixel cihazlar için diğeri ise Chromebook’lar için her ürün serisinin ilgili ihtiyaçlarına göre uyarlanmış Whitechapel’in farklı sürümlerini yapabileceği anlamına geliyor. Chromebook sürümü, daha fazla performans için Google Asistan modülünü değiştirebilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up