Haberler

AMD’nin 7 nanometre Ryzen Pro 4000 işlemcileri iş dizüstü bilgisayarlarına odaklanıyor

0

1.7 gigahertz taban frekansına sahip Ryzen Pro 4000 serisinin temeli, 4,2 GHz’e kadar çıkabilen sekiz çekirdekli Ryzen 7 PRO 4750U’dan oluşuyor ve aynı anda 16 adede kadar iş parçacığı çalıştırabiliyor. AMD, CPU’nun karmaşık bir profesyonel uygulama çalıştırıldığı veya birden fazla programın açık olduğu gibi çok iş parçacıklı kullanım durumları için yüksek performans sağladığının da altını çiziyor. Mikroçip üreticisi, Microsoft Office paketini kullanan iş ortamları için bunun, tipik ofis üretkenliği görevleri sırasında daha iyi bir deneyim anlamına geldiğini ekliyor. Önceki nesil Ryzen Pro yongalarıyla karşılaştırıldığında 4750U’nun, Microsoft Word gibi hafif uygulamalarda %19’a kadar iyileştirme, Excel gibi daha zorlu uygulamalarda ise %77’ye kadar daha hızlı olduğunu belirtiyor.

AMD’nin 7 nanometre Ryzen Pro 4000 işlemcileri iş dizüstü bilgisayarlarına odaklanıyor

4750U’ya altı çekirdekli Ryzen 5 Pro 4650U ve dört çekirdekli Ryzen 3 Pro 4450U iki küçük çip olarak eşlik ediyor. Daha küçük transistör boyutuna ek olarak AMD yongaları, her üç CPU’yu da bir dizüstü bilgisayarın tüm bellek havuzunu şifreleyebilen AMD Memory Guard adlı bir teknolojiyle donatıldı. Bu özellik, bir bilgisayar korsanının çalışanın dizüstü bilgisayarına fiziksel erişim sağladığı durumlarda veri ihlallerini önlemek için tasarlandı. Yonga üreticisine göre her şeyin şifrelenmiş olması, saldırganların hedeflenen makinenin içindeki bellek kartından verileri doğrudan çıkarmaya çalıştıklarında, kullanıcı verilerini okuyamayacağı anlamına geliyor. Bu özellik, BT ekiplerinin AMD’nin Ryzen Pro yongaları ile çalışan dizüstü bilgisayarların yönetilmesini kolaylaştırmak adına sunduğu yeniliklerden birisidir. 

AMD ayrıca, yeni CPU’ları piyasaya sürdükten sonra bile Ryzen Pro 4000 yongalarının 2022’ye kadar satın alınabileceğini söyledi. İşletmeler böylelikle yedek dizüstü bilgisayarları daha kolay temin edebilecek.

Yeni işlemcilere sahip ilk makinelerin ise bu çeyrekte pazara girmesi bekleniyor. Lenovo, dört Ryzen Pro 400 destekli dizüstü bilgisayar piyasaya sürmeyi planlarken HP ise Ryzen Pro 400 destekli iki yeni cihaz sunacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up