Haberler

Qualcomm’dan ultra hızlı kablosuz bağlantılar vaat eden yeni Wi-Fi 6E yongalar!

0

Nisan ayından bu yana üçüncü yeni yarı iletken ürün lansmanını yapan Qualcomm, mobil cihazlar ve yönlendiricilere çok sayıda kablosuz bağlantı sağlayan bir dizi kablosuz ağ çipi tanıttı.

Qualcomm’dan ultra hızlı kablosuz bağlantılar vaat eden yeni Wi-Fi 6E yongalar!

Mevcut kablosuz cihazlar, radyo spektrumunun 2.4 GHz ve 5 GHz bantları üzerinden veri iletmektedir. ABD hükümeti bu yıl, Wi-Fi bağlantıları için kullanılabilen airwave alanını üç kattan daha fazla artırarak 6G’yi kullanılabilir hale getirdi. Bu da aygıtların, aynı anda spektrumun daha fazla kısmına veri iletebileceği ve böylece daha iyi hızlar sağlayabileceği anlamına geliyor. Bu yeni kablosuz sistem dalgasının endüstri terimi ise Wi-Fi 6E’dir.

Qualcomm’un yeni Wi-FI 6E yongaları iki ürün ailesinde tanıtıldı. Biri yeni nesil mobil cihazlarla birlikte gönderilirken diğeri Wi-Fi yönlendiricilere güç sağlayacak şekilde ayarlandı.

FastConnect 6700 ve FastConnect 6900 mobil çipler, saniyede 3 ve 3,6 Gbit gibi en üst düzey teorik bağlantı hızlarını sunacak. Qualcomm, FastConnect yongalarını Samsung Galaxy S20 dahil olmak üzere birçok üst düzey ve orta kademe Android telefona güç veren Snapdragon işlemcileriyle entegre ediyor. Şirket, yılın ikinci yarısında çiplerin genel kullanılabilirliğini hedefliyor ki bu da 3 Gbit+ kablosuz hızlar sunan ilk Wi-Fi 6E telefonlarının 2021’den önce gelebileceğine işaret ediyor. Yönlendiriciler için 5,4 Gbit ile saniyede 10,8 GB arasında değişen bağlantı hızları sunan dört Networking Pro çipler ise açıklanan diğer ürünlerden oldu.

Qualcomm’a göre, ekstra bant genişliği özellikle mesh yönlendiriciler için kullanışlı olacak. Mesh yönlendiriciler, esas olarak röle görevi gören ve normalde bir kullanıcının modemi tarafından kapsama alanını iyileştirmek için yakalanmayan sinyalleri yakalayan kümelere dağıtılan popüler bir kablosuz sistem türüdür. Qualcomm, yeni Networking Pro yongalarının ağ yönlendiricilerinin kendi aralarındaki iletişimi ele almak için 6G kullanmasını ve kullanıcıların Wi-Fi trafiği için 5G bandını mevcut hale getirdiğini söyledi.

Tanıtılan yönlendirici ve mobil yongalar, paylaşılan kullanım kümelerini ele alıyor. Örneğin, video akışı hizmetleri daha sorunsuz bir izleme deneyimi sağlamak için daha hızlı kablosuz bağlantılardan yararlanabilirken artırılmış gerçeklik uygulamaları, ekip iş birliği araçları ve diğer birçok uygulama türüne de fayda sağlayabiliyor.

Qualcomm’un yeni duyurusu Nisan ayından bu yana üçüncü ürün lansmanını gösteriyor. Yarı iletken üreticisi daha önce orta kademe telefonlar için 5G uyumlu bir Snapdragon işlemci ve endüstriyel sensörler gibi küçük bağlı cihazlar için 10 x 10 milimetre küçük bir modem tanıtmıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up