BÜYÜK VERİMakaleler

İngiltere’de önde gelen CIO’lar Blockchain’e nasıl yaklaşıyor?

0

Son yılların popüler konusu olan Blockchain, İngiliz şirketlerin CIO’ları tarafından nasıl değerlendiriliyor?

Blockchain teknolojisi dünyada olduğu gibi İngiltere’de de birçok sektörün ilgi odağı olmuş durumda. İngiltere merkezli bazı şirketlerin CIO’ları da dağıtılmış muhasebe teknolojisine kuruluşlarında farklı şekillerde yatırım yapıyor.

İngiltere’de önde gelen CIO’lar Blockchain’e nasıl yaklaşıyor?

Blockchain yavaş ama kesin bir şekilde bitcoin gibi temel dijital para birimlerinden tüm endüstrilerde uygulanabilir uygulamalara dönüşüyor. Blockchain, değişmez, paylaşılan ve dağıtılmış veri defteri oluşturan bir teknoloji olarak tanımlanabilir. Hükümet, sağlık ve finansal hizmet kuruluşları özellikle yüksek güvenlikli defter kabiliyetleri ile ilgileniyor ve teknoloji, ödemeler, veri depolama ve dijital varlıklar içeren alanlarda daha fazla verimlilik sunmaya çalışıyor. Londra City Havaalanı eski COO’su Alison FitzGerald, organizasyonlarında daha fazla fırsat için Blockhain’in neler sunduğunu araştırdı.

Bu yazıda önde gelen İngiltere CIO’larından ve teknoloji liderlerinden, dijital stratejilerini geliştirmeye yardımcı olmak için Blockhain’i nasıl kucakladıkları hakkında fikir veriyoruz.

Keith Little – Barclaycard CIO’su

Barclaycard, gelişmekte olan Blockchain teknolojisini benimseyen bir İngiltere bankası. Çok uluslu ödeme hizmetleri şirketi, özerk kimliği içeren bir projede, Aralık 2018’de Utah merkezli girişim Evernym ile iş birliği yaptı.

SSI, Blockchain’de güvenli bir şekilde saklanabilen dijital kimlik özelliği. Barclaycard şu anda yeni işlem biçimlerini araştırmak için Blockchain üzerine yoğunlaşıyor. Sadece bu değil, aynı zamanda IoT’ye ve yeni ödeme sistemleri ve sahtekarlık tespit kullanım durumları için makine öğrenimine de yatırım yapıyor. Barclaycard CIO’su Keith Little, “Bu, kesintisiz ödeme yolculuklarını oluşturmak çok önemli bir hale geldiğinden, ürünlerinin bir parçası olarak nasıl bütünleştikleri gittikçe daha öncelikli bir konu haline geliyor” dedi.

Stuart Birrell – Heathrow Havaalanı CIO’su

Heathrow Havaalanı kısa bir süre önce yeni bir BT işletim modeli başlattı. CIO Stuart Birrell de bu yeni yapılanmadan sorumlu kişi olarak bu işin başında yer alıyor.

Çalışmadaki ana fikir, inovasyonda öncü olmak ve olası sorunları azaltmak için yenilikler yapmak, aynı zamanda yeni teknolojiler ve dijital hizmetleri kullanmak için zemin hazırlığı yapmaktı. Yapılan çalışma Blockchain tabanlı dijital kimlik sisteminin erken bir örneğini içeriyor.

“Günde çeyrek milyon yolcu ile uğraşırken, aniden bir sorun yaşarsanız, geçmişte yaşadığımız bazı büyük olaylarda gördüğümüz gibi olaylar çok hızlı bir şekilde kontrolden çıkabilir. Bu nedenle hem teknolojiye hem de iş planlarına göre tasarlanmış beklenmedik durum planlarımız ve önlemlerimizin olduğundan emin olduk ”diyor.

Adam Gerrard – Yodel CIO’su

Blockchain’in nakliye ve dağıtım endüstrilerinde kullanımı, bilgileri tek bir yerde saklayarak ve yöneterek veri akışını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Yodel CIO’su Adam Gerrard ekibini teslimat hizmeti işinde Blockchain ve diğer ileri teknolojiler için fırsatları kollamaya teşvik ediyor.

“Bence pazarda neler yaşandığını yakından takip etmeliyiz. Aynı zamanda dışarıdaki hangi yeni fırsatların olduğunu görmek için teknoloji geliştirinlere de bakmalıyız” dedi. “Ama aynı zamanda, Yapay Zeka, Blockchain ve dönüşüm teknolojisi açısından hangilerinin bir sonraki yenilik olacağını kesin olarak bilmiyoruz. Ancak bu gerçekleştiğinde trendlere yakın olmamız gerekiyor.”

Shirine Khoury-Haq – Londra Lloyds’ta CIO

Blockchain’i benimseyen ilk endüstrilerden biri, sınır ötesi ödemeleri hızlandıran ve basitleştiren teknolojiye sahip finans sektörüydü. Bankacılık sistemlerinin çoğu, merkezi bir veri tabanı üzerine kuruludur. Yani tüm bilgiler tek bir yerde saklanır ve bu da potansiyel olarak siber saldırılara daha yatkın olmalarına neden oluyor.

Londra COO’lu Lloyds Shirine Khoury-Haq, CIO Zirvesi 2017’de, Blockchain ve Yapay Zeka’nın Lloyds ve finans sektörü üzerinde en büyük etkiye sahip olacak yeni gelişen teknoloji trendlerinden biri olduğunu düşündüğünü söyledi. Khoury-Haq, güvenlik gibi sorunlara yeni fikirler getirmek için hedef işletme modeli (TOM), araştırma ve inovasyon ekibini, bunun nasıl etkileyebileceğini belirleyen gelişmeleri araştırmak için düzenli olarak Fintech ve Insuretech şirketleri ile işbirliği yaptığını ekledi.

Khoury-Haq, “TOM, teknolojinin nasıl çalıştığı ve pazardaki potansiyel uygulamaları belirleme konusunda daha iyi bilgi sağlamak için üç Blockchain konsept kanıtı sundu” dedi.

“Ayrıca, Londra’daki toptan sigorta piyasalarında, işlemlerin kolaylaştırılması, maliyetlerin düşürülmesi, müşteri deneyiminin iyileştirilmesi, risklerin azaltılması ve yeni ürünlerin sunulması amacıyla olası akıllı sözleşmelerin uygulanmasına yönelik bir araştırmaya sponsor oldu.”

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up