MakalelerYAPAY ZEKA

CIO’lar otonom araçlarla nasıl çalışıyor?

0

Şirketlerin teknolojik gelişmelerinden sorumlu CIO’lar günümüzde otonom araçları yaygın bir şekilde kullanıyorlar. Bu CIO’lar dünyanın en heyecan verici teknolojilerinden birini deniyorlar. Kendi kendine giden araçlar bir gün normal hale gelecek. Ancak endüstrinin henüz tam olarak oturmamış olması hala herkesin en büyük sorunu olarak görülüyor. Bilişim dünyasının iş liderleri, günümüzde geliştirilen en heyecan verici teknolojilerden biriyle çalışıyor.

Nominet CTO’su Simon McCalla

Nominet CTO’su Simon McCalla, şirketin İngiltere’nin kendi kendini giden ilk otomatik sürüş denemelerinin arkasındaki kuruluş Drive konsorsiyumunun bir parçası olarak otonom taksilerin geliştirilmesi konusunda Addison Lee ile birlikte çalışıyor.

Nominet ayrıca otomobiller ve bağlı hizmetler için siber güvenlik uzmanlığı ve veri yönetimi altyapısı üzerine çalışmalar yapıyor.

Volvo CIO’su Atif Rafiq

Volvo CIO’su Atif Rafiq, otomotiv endüstrisinin 100 yıldan bu yana en büyük değişikliklerden birinden geçtiğine inanıyor ve Volvo’nun bu gelişmenin gerisinde kalmaması için bir dizi hedef belirliyor.

2025 yılına gelindiğinde, şirket satışlarının yarısının elektrikli araçlardan oluşması beklenirken bu elektrikli araçların üçte birinin otonom otomobiller olmasını istiyor.

Şirket zaten 2. Seviye otonom sürüş seviyesen ulaştı. Bu da bilgisayarların en az iki sürüş işlevini kontrol ettiği, ancak yine de aracı sürmek için bir insanın yardımına ihtiyacı olduğu anlamına geliyor. Volvo, bir sonraki adımı atlamayı ve doğrudan Seviye 4 sürücüsüz otomobillere geçmeyi planlıyor. Marka aynı zamanda 2021 yılında ilk sürücüsüz araçlarını satmayı hedefliyor.

Rafiq, “Bu, ürünün dört ya da beş yıl boyunca değişmediği ömrü uzun olan bir endüstridir” dedi. “Bu kesinlikle bu endüstrinin gittiği yerin tam tersi.”

Heathrow Havaalanı CIO’su Stuart Birrell

Heathrow Havaalanı CIO’su Stuart Birrell, dijital düşünceyi iş dünyasına entegre etmek için bir yenilikçilik merkezi geliştirdi ve bugünlerde yeni teknolojileri araştırıyor.

Ekibi, Blockchain tabanlı dijital kimlik konusunda araştırmalar yapıyor. Ayrıca yollarda otonom araçları test ediyor. O ve ekibi uzaktan kumanda da daha fazla potansiyel olduğuna inanıyor.

“Bence uzaktan kumanda ile otonom sürüşten daha başarılı olacağız” dedi. “Bu bir zaman meselesi ve otonomun manuelle birlikte kullanılması gerçek bir zorluk.”

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up