Makaleler

Turkcell Bulut Teknolojiler İle İş Sürekliliği

0

İşletmeler yeni dijital ekonomide daha hızlı ve çevik olmak için dijital verilerini doğru, güvenli ve ölçeklenebilir platformlarda saklamak zorundalar. Verinin giderek değer kazandığı bu yeni dünyada, Turkcell Bulut işletmelerin ihtiyaç duyduğu çözümleri kesintisiz olarak sağlıyor. 

Süha Bayraktar / Turkcell Kurumsal Bulut ve IoT Servisleri Direktörü

Dijitalleşme kurumsal dünyamızın günümüzde en çok konuşulan başlıklarından biri olarak işletmelerin hayatına girmiş durumda. Dijitalleşme ile beraber şirketlerin kültürleri ve yönetim modelleri değişime uğrarken, bu sayede şirketlerin iş yapış biçimleri de hızla değişiyor.

İnternet tabanlı yeni ekonomi odaklı şirketlerin yarattığı yeni ekonomi ile rekabet edemeyen geleneksel şirketler, hızlı bir şekilde ajandalarına “Dijitalleşmeyi” alarak, yeni ekonomi modellerine geçiş için daha yenilikçi projeler arıyorlar. 

Özellikle rekabette ön plana çıkmak için satış, operasyon ve destek organizasyonlarını optimum şekilde yönetmek ve maliyetlerini dolaylı olarak düşürmek isteyen şirketlerin en önemli önceliği haline gelen Dijitalleşme, aynı zamanda hayatımıza yeni teknolojilerin girmesini de sağlıyor. Yeni dünya ekonomisi ile hayatımıza giren “Dijitalleşme” altında merkezi rol oynayan Bulut Teknolojileri kurumsal işleyiş ve süreçlerinizde size ciddi avantajlar sunuyor. Özellikle dijitalleşmenin gerek şartı olan doğru veri ile işleri yönetme sürecinizde, işletmenizin yaşam döngüsünün her alanına veri odaklı karar almayı yerleştirmek için bulut teknolojilerini kullanmak artık gerek şart haline geliyor.

Verinin yeni ekonomide petrolün yerini alacağı ve geleceğin dijital dünyasında petrolden daha değerli olacağı bir süreden beri konuşuluyor. Özellikle veriyi kullanarak cirolarını ve değerlerini ciddi şekilde arttıran Google, Facebook ve benzer şirketler, kullanıcı verilerinin yüksek gelire dönüştürme modeline verilebilecek en iyi örnekler.

Yeni Dünya Ekonomisi ve modelleri ile işinizde ürettiğiniz veriler şirketleriniz ve milli ülke ekonomileri için çok önemli hale geldi. Bunun 2 temel faktörü var:

  1. İşinizde Süreklilik 
  2. Veri ile Ek Değer Yaratma

Gelin şirketlerinizde ürettiğiniz verilerin yaşam döngüsünü yönetmek için nasıl bir strateji izleyebileceğinizi ve bulut ile bu stratejinizi nasıl daha güçlü hale getirebileceğini değinelim.

İşletmenizin yaşam döngüsü içerisinde ürettiğiniz veri gerçekten sizin için değerliyse, bu verinin yolculuğunuzda aklınıza gelecek ilk sorulardan bir tanesi, bu verinin nasıl depolanacağı ve saklanması olmalıdır.

Bu konuda hareket geçip, yatırımlar yapmış olsanız bile başka sorular akla gelebilir. Örneğin depolama altyapınız gerçekten sizin için çok değerli olan bu veriyi yeterince güvenli bir şekilde saklayabiliyor mu? 

Verinizin depolandığı yerde birçok sorun çıkabilir, örneğin;

  • Verileriniz yalnışlıkla silinebilir,
  • Veri saklandığı depolama cihazlar arızalanabilir,
  • Veriye ulaşımınız kesilebilir,
  • Verileriniz saklandığı alanlar hacker saldırısına uğrayabilir…

Peki bu sorunları nasıl bertaraf edeceksiniz?

Turkcell Bulut’ta Veri Güvenliği

İşte tüm bu beklenmedik sorunları Bulut Teknolojilerini kullanarak önleyebilirsiniz. Bulut Teknolojileri altında sakladığınız verilerinizi, Veri Yedekleme veya Replikasyon servisleri ile güvenli bir şekilde korunmasını sağlayabilirsiniz.  

Veri Yedekleme Servisi özellikle kendi bilgisayar ve sunucularında ürettiğiniz veriyi Turkcell Buluta taşıyarak, verinizin işyerinizde depoladığınız yerlerde erişilemez hale geldiğinde, size Bulut üzerinden erişme ve tekrar istediğiniz yere depolama imkanı sağlıyor.  

Turkcell Bulut’ta İş Sürekliliği

İş sürekliliği servisleri özellikle işletmenizde müşteri yönetimi, kurumsal kaynak yönetimi, muhasebe ve finans uygulamalarının üzerinde çalıştığı sunucuların kullanılamaz hale geldiği anda işinize devam etme imkanı sağlıyor.

Replikasyon Servisi veri güvenliğini Turkcell Bulut ile sağladığınız anda, işinizin kritikliğine göre iş uygulamalarınızın çalıştığı sunucuları Turkcell Bulut’a sürekli kopyalayarak herhangi bir felaket anında Turkcell Bulut’tan çalıştırarak devam etmenizi sağlıyor. Bu sayede yaşanacak iş kayıplarını da minimum hale getiriyor. 

Turkcell olarak sunduğumuz Bulut Teknolojileri Veri Yedekleme ve Replikasyon servislerimizle yalnızca verilerinizi korumakla kalmıyoruz, aynı zamanda işinizde süreklilik sağlayarak muhtemel iş kayıplarınızı minimum hale getiriyoruz.

Turkcell Bulut’ta Esnek Yatırım Modeli

Turkcell Bulut ile sağladığınız veri güvenliği ve iş sürekliliği çözümleri ile işyerlerinizdeki veri güvenliği ve sunuculara iş sürekliliği sağladığınızda, ana işinize odaklanarak felaket durumlarında iş sürekliliğinizin sağlanmasını Turkcell’in uzman ellerine bırakabilirsiniz.  Bu model devam ederken mevcut sunucu ve teknolojilerin yenilenmesi ihtiyacı olduğunda, büyük bir yatırım yapmadan sadece o anda ihtiyaç duyduğunuz kadar sunucu kaynağını aylık ödemeli modelle Turkcell Bulut’a taşıyabilirsiniz. Ek fayda olarak bu kaynakları ihtiyacınız olduğu anında arttırabilir veya azaltarak finansal fayda sağlayabilirsiniz. Turkcell Bulut hızlı internet sayesinde size işyerinde yaşadığınız konforu sağlar. Aynı zamanda size ihtiyaç anında büyük bir yatırım yapmanızı önleyerek, ana işinize odaklanabilirsiniz.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up