Makaleler

2019’un en iyi orta segment iş telefonları

0

Bir akıllı telefonu iş telefonu yapabilecek özellikler her zaman tartışmaya açık bir konu olmuştur. Ham güç mü, güvenlik özellikleri mi, kullanılabilirliği mi yoksa fiyatı mı? Oldukça uzun sürebilecek bu tartışma konusunun tam olarak net bir cevabı yok. Son zamanlarda 1000 dolarlık fiyat barajını kıran amiral gemisi telefonlardan hangisinin iş için en uygun olduğunu bulmak da oldukça zor. Yine de 2019’un iş için kullanılabilecek en iyi 5 orta fiyatlı telefonlarını listeledik.

Google Pixel 3a

 

Ortalama fiyatı 400 dolar civarında olan Pixel 3a, Google’ın orta fiyatlı Android akıllı telefonu. Fiyatı neredeyse Pixel 3’ün yarısı kadar. OLED ekranı diğer kardeşlerinden daha büyük ve çok daha canlı. Pixel 3a Qualcomm Snapdragon 670 işlemci kullanıyor ve kullanıcısına kablosuz şarj hizmeti de sunabiliyor.

Dış yapısında alüminyum yerine plastik kullanılmış ve suya dayanıklı olduğu da söylenemez. Telefon yine de 3000 mAh’lık batarya ve 3a’nın sahip olduğu kamerayı kullanıcılara sunuyor. Aynı zamanda Google 3 yıllık Android güncellemesinin de garantisini veriyor. Ayrıca Google’ın güncellemeleri diğer tüm cihazlardan daha önce geliyor. Bu da tabii ki bir avantaj olarak görülebilir.

Samsung Galaxy S9

 

Samsung Galaxy S9, kurumsal özellikleriyle saydığımız diğer telefonlardan bir adım öne çıkıyor. Galaxy S9 Snapdragon 845 yonga seti, Android 8 (Oreo) ve 5.8 inç dahil olmak üzere 2018’in amiral gemisi özelliklerine sahip. Süper AMOLED ekranı canlı ve yoğun renkler sunuyor.

Kamerası mükemmel olsa da Galaxy S10’dan ve Pixel 3’ten bir adım geride kalıyor. Ancak Galaxy S9 Samsung’un alışık olduğumuz şirkete özgü özelliklerine sahip. Knox güvenliği, telefonun hafızasının bir bölümünü ayrı olarak şifrelemenize olanak sağlıyor. Dex eki de telefonunuzu Android bir masaüstü olarak kullanmanıza imkan veriyor. 400 Dolarlık fiyatı da oldukça dikkat çekiyor.

BlackBerry KEY2 LE

 

Hiç ama hiçbir telefon BlackBerry’nin KEY2 Line telefonu kadar kurumsal olamaz. KEY2 Line tamamen metin işleme canavarı olarak geliştirilmiş bir telefon. Ayrıca sert klavye severlerin de son sığınağı. KEY2 Line, amiral gemisi KEY2’nin daha az güçlü bir versiyonu.

Snapdragon 636 yonga setine sahip ve Android 8.1 kullanıyor. Bunun dışında 300mAh’lık pili bulunuyor. 4,5 inç diyagonal  bir LCD ekran ile karşımıza çıkan telefon, 13MP+5MO çift kamera özelliği taşıyor. Tüm bunların dışında bu telefon bankalar ve özel bilgiler konusunda ekstra güvenlik sağlıyor. Kullanışı kolay, yazma ve okuma için tasalanmış telefon su geçirmez değil ve maalesef kablosuz şarjı bulunmuyor. Ancak 450 dolarlık fiyatıyla işletme kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu tek akıllı telefon olabilir.

OnePlus 6T

OnePlus kullanıcıları kendi telefonları hakkında iPhone sahiplerinden bile daha coşkulu olabilirler. Çünkü şirket birinci sınıf telefonlarını bile oldukça uygun bir fiyata piyasa sunuyor.

Mevcut amiral gemisi OnePlus 7 Pro diğerlerine göre biraz pahalı olsa da altı aylık 6T bu örneği mükemmel bir şekilde karşılıyor. 550 dolarlık 6T zarif bir cam yapıya sahip. 6.4 inçlik AMOLED ekrana ve Snapdragon 845 yonga setine sahip olan cihaz, Android Pie ile karşımıza çıkıyor ve kendi OxygenOS’ini kullanıyor. 3700mAh hızlı şarj piline sahip olan 6T fiyatından çok daha fazlasını karşılıyor.

Apple iPhone XR

Listemizdeki diğer telefonların 400 ile 550 Dolar aralığında olduğunu fark etmişsinizdir. Listenin son üyesi iPhone XR ise 750 Dolarlık fiyatıyla karşımıza çıkıyor. iOS ve App Store’un gizlilik ve güvenlik avantajlarına rağmen bu fiyat biraz fazla bulunabilir. Ama şirketiniz bir iPhone kullanmanıza izin veriyorsa fiyat-performans açısından kesinlikle bu modeli tercih edebilirsiniz.

Fiyattan tasarruf etmek için OLED yerine daha düşük çözünürlüklü LCD kullanan XR, amiral gemisi iPhone XS’den daha büyük bir ekrana sahip. Suya dayanıklı ve gücünü de A12 Bionic çipinden alıyor. 2942mAh’lık pili hızlı şarj özelliği taşıyor. Uygun fiyatlı bir iPhone satın almak istiyorsanız, XR almak sizin için en iyisi olabilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up