BÜYÜK VERİMakaleler

Financell ile teknolojik ihtiyaçlar için finansman sağlıyoruz!

0

Atilla Yıldız

Turkcell olarak sunduğumuz Fintech ve Insuretech çözümlerimizi dijital dönüşüm ve yeni trend teknolojilerle harmanlayarak müşterilerimizin deneyimini her geçen gün iyileştirmeyi hedefliyoruz. İşimizde benimsediğimiz temel gaye; müşterilerimizin ihtiyaç duydukları ürün veya hizmete istedikleri kanaldan kolayca ulaşmalarını sağlamak. Bu bakış açısıyla, sahip olduğumuz teknolojik altyapıyı kullanıcı dostu tasarım ve iş akışlarıyla birleştirerek işimize ve müşterilerimize değer katıyoruz.

Bu yazımızda sizlerle genel kapsamıyla Fintech ve Insuretech alanında yarattığımız fark ve Fintech çözümlerimizden bahsedeceğiz.

Fintech ve Insuretech alanında Turkcell olarak nasıl fark yaratıyoruz?

Tüm dünyayı aniden etkisi altına alan pandemi süreci, müşteri alışkanlık ve ihtiyaçlarında hızlı bir değişime yol açtı. Bu hızlı değişim, Fintech çözümlerinin büyüme ivmesine pozitif yönde etki etti. Biz de bu değişimin sadece takipçisi değil, bir parçası olmayı hedeflerken; yeni teknoloji ve dijital dönüşüm çözümlerini hızlıca işimize adapte ederek sektördeki liderliğimizi korumak için çalışıyoruz.

Mevcut Turkcell işlem kanallarımız ile müşteri taleplerini karşılayacak Insuretech ve Fintech çözümlerini bir araya getirerek sektörde yeni bir endüstrinin öncüsü olmanın gururunu yaşıyoruz. Gerçek zamanlı eylem, makine öğrenimi ve yapay zeka gibi yenilikçi teknolojileri de kullanarak ürünlerin doğru zamanda, doğru müşteriye ulaşmasını ve müşteri ihtiyacının doğru anlaşılarak karşılanmasını sağlıyoruz.

Bu kapsamda müşterilerimizin deneyimini iyileştirmek ve geliştirmek de bizim için çok değerli. Müşterilerimizin finansman veya sigorta ihtiyaçları için sunduğumuz ürünlere ait taksitlerini aylık olarak Turkcell faturalarına yansıtarak ödeyebilmeleri, bir bankaya ihtiyaç duymadan istedikleri ürüne ulaşabilmeleri, hizmet ve ürünün tek noktadan sağlanabilir olması gibi uçtan uca sunduğumuz faydalar, müşteri deneyimine oldukça olumlu yansıyor. Kullanışlı mobil ödeme çözümümüzü finansman ve sigorta işlerimiz için kullanarak sektörde fark yaratıyoruz.

Turkcell bünyesinde yürüttüğümüz faaliyetler ile bankacılık sektörü dışında finansman sağlamak ve sigorta acenteliğini son teknoloji ve dijitalleşme ile birleştirmek için kendi mühendislerimiz tarafından geliştirilen altyapı ve ürünlerimiz ile değer katmaya, büyümeye ve müşterilerimize daha iyi hizmetler sunmak için dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz.

Fintech çözümlerimiz nelerdir?

Financell ile akıllı cihaz, aksesuar, bilgisayar, yazılım desteği gibi ihtiyaç duyulan tüm teknolojik gereksinimler için müşterilerimize finansman sağlıyoruz. Bu çözümümüzle sadece bireysel müşterilerimize değil, Dijital Dönüşüm Finansman projesiyle KOBİ ve ticari işletmelere de finansman kredisi sunuyoruz. Sağladığımız bu finansman kredisi, müşterilerimizin Turkcell faturalarına ve yeni devreye aldığımız altyapı ile Superonline faturalarına taksit ile yansıtılarak ödenebiliyor. Ayrıca müşterinin Turkcell’den ayrılması durumunda ise Paycell, Turkcell bayileri ve banka ödeme kanallarıyla taksit ödemelerine devam edebilmeleri mümkün oluyor. Tüm bu kanallar ile entegre olan ödeme sistemimiz, online web servislerle senkronize çalışıyor.

Finansman sürecimiz nasıl işliyor?

Teknolojik ürün veya hizmet satın almak isteyen ve finansman ihtiyacı olan müşterilerimizin başvurusu online olarak alınıyor. Başvurular, analiz edildikten sonra yapay zeka teknolojisi kullanılarak hızlıca kredi limiti belirleniyor. Bu aşamada online web servisleri aracılığıyla KKB ile iletişim kurularak çıkan sonuç müşterinin ekranına yansıtılıyor. Müşterinin işlem adımlarını tamamlamasıyla satın alma işlemi tamamlanarak Turkcell ya da Superonline faturasına yansıtma süreci başlatılıyor.

Islak imza gerektiren evrakların kurye ile müşteriye ulaştırılmasını, kurye sisteminin Financell sistemiyle entegre olarak çalışmasını ve sürecin uçtan uca yönetilmesini sağlıyor, bunları yaparken offline süreçleri de kolaylaştırıyor ve süreçleri dijital olarak sürdürmeyi başarıyoruz.

Hangi Fintech çözüm ve teknolojileri kullanılıyor?

Turkcell bayileri, Turkcell çağrı merkezi ve mühendislerimiz tarafından yenilenen Financell.com.tr websitemiz, müşterilerimize temas ettiğimiz başlıca kanallarımız. Turkcell bayisinden cihaz satın alan müşterilerimiz aynı anda hem finansman alabiliyor hem de satın aldığı cihazı hasarlara ve bozulmalara karşı sigortalayabiliyor.

Ayrıca müşterilerimiz Financell.com.tr’ye hızlı oturum açma kolaylığı ile giriş yaparak kredilerini izlerken ödeme planlarını kontrol ve takip edebiliyor. Financell.com.tr tamamen iç kaynak mühendislerimizle React kütüphanesi kullanılarak geliştirildi. UX standartlarına uygun, kullanıcı dostu tasarımı ile müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilir durumda.

Bunların yanı sıra, yine iç kaynaklarla geliştirdiğimiz son teknoloji ürünümüz Bayi Yönetim Sistemi ile bayi yönetim ağını kontrol ediyor, bütün ekosistemi anlık olarak izleyip gerekli aksiyonları alabiliyoruz.

Süreçlerimizde operasyonel kolaylık sağlamak için RPA (robotik süreç otomasyonu) teknolojisinden yararlanıyoruz. Kredi operasyon süreçlerinde kullanmak için oluşturduğumuz robotlarla müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyoruz.

Tabi, bir de bu yüksek hacimdeki finansman hizmetinin takibi gerekiyor. Finansman hizmetinin raporlanması, mutabakatların ve tahsilatların takip edilmesi için de geliştirdiğimiz teknoloji sistemleri kullanıyoruz. Mutabakatlarımızı kendi tasarladığımız ön yüzler ve altyapılar ile oluşturduğumuz dashboard’lardan izliyor ve sorunları anında tespit edebiliyoruz.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up