MakalelerVERİ MERKEZİ & BULUT

İşte kolaylık, veride güvenlik!

0

Sezer Yeşiltaş

Günümüzde rekabette var olmaya devam edebilmek için hız, verimlilik, zaman ve maliyet tasarrufu gibi konular tüm işletmelerin gündeminde. Özellikle pandemi ile birlikte çalışma dosyalarının güvenle saklanabilmesi, her yerden kolayca ulaşılması ve çalışmalarımızı iş ortaklarımızla paylaşım gereksinimi oldukça arttı. Aynı zamanda saklanan bu dosyalar kurum verisi içerdiği için ilgili işlemlerin güven ve gizlilikle yapılması oldukça kritik. Bulut bilişim teknolojileri ise tam bu noktada tüm ihtiyaca cevap vererek işimizi bir adım öteye taşımamıza yardımcı oluyor.

Turkcell olarak, teknoloji konusundaki tecrübemiz ile işletmelerin hayatlarını kolaylaştıran bir çözüm ortağı olarak yeni bulut bilişim servisimiz lifebox business’ı kullanıma sunduk. Üstelik lifebox business ile tüm veriler Turkcell Veri Merkezi’nde yüksek güvenlikle ve yedekli olarak saklanırken yasal mevzuatlara uyumlu olarak Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalıyor.

lifebox business, sunduğu yeni nesil bulut hizmeti ve üstün altyapısı ile bilgiyi saklama ve bilgiye ulaşım hızınızı artırıyor. Web ve mobil uygulama desteği ile çalışanların ister ofis, ister evden hatta dünyanın bir ucundan bilgiye ulaşımını kolaylaştırıyor. Çoğu işletmenin uzaktan çalışmayı tercih ettiği bu dönemde ofis bağımlılığını kaldırarak ekiplerin aynı anda sunum hazırlamasına, finansal tabloları güncellemesinden lansman videosunu izleyip yorumlayabilmesine kadar pek çok sektör ve iş koluna fayda sağlıyor. Gerektiğinde kurum içi ya da kurum dışındaki paydaşlarla dosyalarınızı kolaylıkla paylaşmanızı sağlıyor. Hatta büyük boyutlu dosya paylaşım desteği ile özellikle medya şirketlerinin hayatını kolaylaştırıyor.

lifebox business’da veri ve dosya yönetimi ile yetki yönetimi de çok kolay bir şekilde yapılıyor. Dosyaların çeşitli biçimlerde kategorize edilebilmesi gibi erişime sahip olacak kişiler de ekiplerine ya da sorumluluklarına göre gruplandırılabiliyor. Böylece mekan ve zamandan bağımsız olarak hem ekiplerin hem de işletmenin verimliliğini artırmada büyük rol oynuyor.

Tabi hemen akıllara tüm bu işlemleri yaparken verilerimiz ne kadar güvende sorusu geliyor. Özellikle kurumlara ait önemli bilgilerin saklandığı bir platform söz konusu olduğunda, bu çok haklı bir soru. Tam da bu noktada lifebox business, yılların teknoloji tecrübesi ile olası tehditlere karşı maksimum seviyede güvenlik sağlayan Turkcell Veri Merkezi ile bir adım öne çıkıyor. Peki kurum geçmişi buluttan uçar mı? lifebox business ile verilerin yedekli olarak birden fazla bölgede saklanması sayesinde verilerinizin kaybolmasının önüne geçiliyor. Ayrıca tüm işlemlerin loglanması ve kurum yetkililerine sunduğu gelişmiş raporlama ekranı ile kimin ne işlem yaptığının kolaylıkla takip edilerek raporlanmasına olanak tanıyor.

lifebox business, bulut altyapı ve sunucuların yatırım ve bakım maliyetlerinin dışında çalışanların cihaz yatırımlarıyla ilgili de tasarruf sağlıyor. Verilerin lifebox business’da yedeklenmesi ile depolama kapasitesi düşük cihazlar için de çözüm sunduğu gibi, cihaz değişimlerinde ek yedekleme ürünü ihtiyacınızı da minimuma indiriyor.

Zaman ve maliyet tasarrufu, artan verimlilik, yüksek güvenlik önlemleri ve yasal mevzuatlara uyumluluğu kapsayan hizmetlere sahip olurken bu konuda uzmanlaşmış bir ekibin desteğine her zaman ulaşabilme güvencesiyle, işletmeler şimdiden lifebox business’ı tercih etmeye başladı. Yakında gelecek birçok yeni özellik ile kurumsal müşterilerimizin hayatını daha da kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up