DİJİTAL ŞİRKETLER

Turkcell, kurumların dijital dönüşüm süreçleri için benzersiz bir partner!

0

Turkcell’in kurumlara yönetilmesi zor ve farklı yetkinlikler gerektiren bir süreç için tek noktadan hizmet sunabildiğini söyleyen Coşkun Gündoğdu, “Bu kapsamda yazılımdan donanıma, veri merkezi hizmetlerinden iletişim altyapısına kadar geniş bir hizmet ağı var. Biz de iş ortaklığımız çerçevesinde kurumlara yönelik yazılımlar konusunda Turkcell’in marka değerine yaraşır bir tamamlayıcı olma hedefindeyiz.” diyor.

Dijital Sahne ailesinde yönetici ortak olarak yer alan Coşkun Gündoğdu, kariyerine telekom sektöründe başladı. Kariyerinin ilk yıllarında Turkcell ailesinde görev alma fırsatı bulan Gündoğdu, Turkcell’i “Bizim için iyi bir okuldu.” diyerek anımsıyor. 15 yıla yakın bir dönem de farklı telekom firmalarının kurumsal satış ve iş geliştirme ekiplerinde yönetici olarak bulunan Coşkun Gündoğdu, telekom firmalarının entegratöre dönüşme süreçlerini içlerinde deneyimlediğini de dile getiriyor:“Buralarda elde ettiğim bilgi birikimlerimi, Sabancı Grubu’nun teknoloji şirketi olan eski adı ile Bimsa, yeni adı ile SabancıDx çatısı altında teknoloji ile harmanlayarak çeşitlendirdim.” Kurumsal dünyadaki satış, iş geliştirme, ürün yönetimi, pazarlama konularında elde ettiği kazanımlarını ise geçen yıl itibarıyla Dijital Sahne’de uygulamaya başlayan Gündoğdu, “Birçok yönden hazır ve başarılı bir yapıda farklı alanlarda da kısa sürede sinerji yaratarak müşterilerimiz ve iş ortaklarımız tarafından tercih edilen yazılım ihracatçısı bir kurum olma hedefimiz var.” diyor.

Coşkun Bey kurumunuzu ve faaliyet alanlarını biraz anlatır mısınız?

Dijital Sahne, mobil platformlarda elde ettiğimiz deneyim ve birikimleri yazılım gücüyle entegre ederek, değişen ve dijitalleşen dünyanın ihtiyaçlarını karşılama amacıyla 2011 yılında kuruldu. Mobil Telekom sektörünün sadece simkart odaklı bir sektör olarak kalmayacağını hem kurumların değişen taleplerinden hem de dünyada hızla gelişen örneklerden anlamaya başladığımız dönemde, günümüzde bile niş sayılabilecek AR (Augmented Reality) ile çalışmalarımıza başladık. Dünyada hızla gelişen teknoloji ve sunduğu olanaklar göz önüne alınırsa, şirketlerin iş süreçlerini ve müşterileriyle olan ilişkilerini dijital çözümlerle kurgulaması kuşkusuz rekabet avantajı sağlayacaktır. Şirket ilkesi olarak benimsediğimiz sürekli araştırma ve geliştirme politikasına bağlı kalarak dinamik ve uzman ekibimizle, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerindeki tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kusursuz çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 10 yılı aşkın tecrübemizle 200’ün üzerinde projeyi fikir aşamasından son kullanıcıya geçiş aşamasına kadar en ince detaylarıyla tasarlayarak hayata geçirdik. Yurt içi projelerimizde elde ettiğimiz deneyimlerimizi yurt dışına da taşımak için çalışmalarımız ise son hızla devam ediyor. 2021 senesinin bizim açımızdan bu alanda da bir gelişim yılı olacağını düşünüyoruz.

Sunduğunuz çözümlerde bugün önde gelen hangi teknolojilerden yararlanıyorsunuz?

Projelerimizde, IoT bazlı çözümlerden elektronik aksam tasarımlarına kadar farklı donanım teknolojilerini kurumlara özel farklı ortamlarda çalışabilen yazılımlar ve en yenilikçi tasarımlar ile harmanlayarak uçtan uca çözümler öneriyor/gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken ortaya çıkacak yapının esnekliğini ve veri güvenliğini de önemsiyoruz.

Turkcell iş ortaklığıyla gerçekleştirdiğiniz başarılı projelerinizi de dinlemek isteriz…

Turkcell’in üstlenmiş olduğu misyonun, kurumların dijital dönüşüm süreçleri açısından benzersiz olma özelliği var. Kurumlara yönetilmesi zor ve farklı yetkinlikler gerektiren bir süreç için tek noktadan hizmet sunabiliyor. Bu kapsamda yazılımdan donanıma, veri merkezi hizmetlerinden iletişim altyapısına kadar geniş bir hizmet ağı var. Biz de iş ortaklığımız çerçevesinde kurumlara yönelik yazılımlar konusunda Turkcell’in marka değerine yaraşır bir tamamlayıcı olma hedefindeyiz. Bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz önemli projelere kısaca değinmek gerekirse;

● Ofis çay ve kahve makinelerinin uzaktan yönetimi ile birlikte personel yönetimi, satış operasyonlarının mobil uygulama ve web platformu ile entegre edilerek dijital dönüşüme ortak ettiğimiz bir projeyi hayata geçirdik. 81 ilde, 3000+ makine kullanılarak 10 milyon üzeri işlem gerçekleştirilen proje kapsamında, ekosistemimiz ile birlikte tasarladığımız çay ve kahve makinelerinin içerisinde yer alan elektronik kart ile her bir makinenin dijital ortamda takibini yapıyor ve herhangi bir sorun olması durumunda platform üzerinden bakım hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca personel iş akışı ve satış süreçlerinin yönetilmesi, günlük/aylık bazda tahsilatların rapor olarak iletilmesi, personellere haber ve görev atanması ve tüm bu süreçlerin analiz edilerek raporlanmasını sağlayan web tabanlı yönetim platformu geliştirdik. Projenin mobil ayağında ise sahadaki personellere görev atama ve anlık lokasyon takibi özelliklerine sahip bir uygulamamız bulunuyor.

● Bir güvenlik şirketi için gerçekleştirdiğimiz projede ise 7/24 çalışan güvenlik görevlilerinin vardiya süresince kontrolü için NFC okuma sistemi ile takip edilmesi üzerine mobil uygulama geliştirdik. Türkiye’nin birçok şehrinde binlerce cihaz ile entegre edilen mobil uygulama sayesinde “personel takip – acil durum bildirimi – personel eğitim – raporlama” servislerinin tek panel üzerinden yönetilmesini sağlayacak çözümler ürettik.

● Bir turizm firması için özgün ve modern arayüze sahip ve mobil platformlara uygun şekilde geliştirdiğimiz kurumsal web sitesi projemizle birlikte kurumun sosyal medya platformlarına yönelik yaratıcı çalışmalarımızla destek vermeye devam ediyoruz.

● Ayrıca kurumların kurumsal adres defterlerini LDAP ile entegre ederek rehbere en hızlı şekilde ve sürekli erişim sağlanması adına yönetilebilir bir mobil uygulama tasarladık. Çalışan sayısı yüksek ve dağınık yapıda bulunan kurumlarda, mobil cihaz kullanıcılarının, kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilecekleri; rehberlerindeki kişi bilgilerine “İsim – Soy İsim – Gsm – E-Posta – Firma İsmi – Görev – Profil Fotoğrafı” şeklinde ulaşabilecekleri, merkezi yönetilen, sürekli güncel kalan veri ile kurum içi iletişim akışını olumlu yönde destekleyecek çözümler sunuyoruz.

● Sektörde öncü bir yemek üretim firmasının müşterilerine yönelik; yemek menülerinin tüm detayları ile sunulduğu, sağlıklı yaşama dair bilgiler ve haberler, eğlenceli challenge’lar, sosyal medya mecraları ve anketlerin yer aldığı kullanıcı ile etkileşim içinde olan bir dijital mobil uygulama geliştirdik. Aynı zamanda bu uygulama aracılığıyla kullanıcılar yemek menülerinin içerisinde yer alan tüm besinleri kcal değerleri ve alerjen uyarıları ile birlikte görüntüleyebilir, menülere yorum yapabilir durumda. Müşterimizin kendi müşterilerine verdiği değerin de bir göstergesi olan uygulama içerisinde sağlıklı yaşama dair faydalı bilgiler, güncel haberler ve aylık dergi yayınları da okunabilir şekilde planlandı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up