Haberler

İngiltere’deki Blockchain şirketine 6.5 Milyon dolar yatırım!

0

İngiltere‘deki bir Blockchain firması kısa bir müddet önce 6.5 milyon dolar kıymetinde bir yatırım aldığını açıkladı.

Birleşik Krallık merkezli işletmelerden biri olan Acre Software, mortgage ve sigorta operasyonlarını daha da kolay bir hale getirebilmek amacı için Blockchain teknolojisinden faydalanıyor. Firmanın emeli özellikle müşavirlerin kullanabileceği bir sistem geliştirebilmek.

İngiltere’deki Blockchain şirketine 6.5 Milyon dolar yatırım!

Tüm İngiltere genelindeki mortgage işlemlerinin çok büyük bir kısmı müşavirler tarafından yönetiliyor ve bu da müşavirlerin omzuna ağır bir yük bindiriyor. Acre Software ise bu yükün Blockchain teknolojisi sayesinde oldukça azaltılabileceğine inanıyor. Şirketin başlıca hedefleri arasında mortgage işlemlerine ilişkin verilerin güvenli bir şekilde saklanabileceği bir sistem geliştirmek.

Geçtiğimiz günlerde Acre Software  bir basın ilanı yayınladı ve İngiltere’deki bir müşavir işletmesi olan Sesame Bankhall Group’tan 6.5 milyon dolar kıymetinde büyük bir yatırım aldığına duyurdu. Sesame Bankhall Group, tüm ülke genelinde toplamda 11 bin müşavirle beraber çalışıyor.

Konu  hakkında yapılan açıklamaya göre Sesame Bankhall Group, Acre Software’e yatırım yapmanın yanısıra işletme ile özel bir ortaklığa daha imza attı. Ancak bu ortaklığın maddeleri henüz bütün olarak öğrenilmiş değil.

Blockchain teknolojisinin emlak işlemleri için kullanılabileceği düşüncesi tabii ki yeni bir şey değil. PwC dev emlak şirketleri bu işlemlerin Blockchain aracılığıyla daha az maliyetli ve daha hızlı hale getirilebileceğine inanıyorlar.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up