Haberler

Dev turizm şirketi Bitcoin kabul etmeye başladı!

0

İngiltere‘nin en büyük yolcu taşıma şirketi Corporate Traveller, geçtiğimiz günlerde bir medya ilanı yayınlayarak müşterilerin artık Bitcoin ile ödeme yapma imkanı olacağını duyurdu.

İngiltere’deki yolcu sektörünün en büyük isimlerinden biri olarak gösterilen Corporate Traveller, BitPay ile yaptığı iş birliği neticesinde müşterilerinden Bitcoin kabul etmeye başladı. Şirketin Genel Müdür Andy Hegley, konu ile ilgili şu izahı yaptı:

“Bitcoin ile ödeme yapmak isteyen müşterilerimizin sayısında ciddi bir artış görmeye başladık. Bunun neticesinde BitPay ile beraber çalışmaya karar verdik zira onlar müşteriden kolaylıkla Bitcoin alıp bu parayı nakite çevirebilmemizi sağlıyorlar.”

Kripto para ile ödeme alan şirketlerin genelde en büyük kaygıları kripto para ücretinde yaşanabilecek ani değişimler oluyor. Corporate Traveller’ın ise şu an için böyle bir kaygısı yok gibi görünüyor. Bunun sebebi ise şirketin kendisine gelen Bitcoin ödemelerini hemen İngiliz Sterlini’ne dönüştürecek olması.

Şirket, kripto paradan nakit paraya dönüştürme işlemleri için BitPay’e yüzde 1 oranında komisyon ödeyecek. Ne var ki Corporate Traveller bu fiyatın kredi kartı işlemlerinden çok daha ucuz olduğunu öne sürüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up