Haberler

Reklam aldatmacasının sonu kötü bitti

0

Google, Android dünyasının önde gelen uygulama geliştirme stüdyolarından biri olan DO Global’i ve uygulamalarını platformdan çıkarttı. DO Global’in 100’den fazla uygulamasının yarısı şimdiden silindi bile. Birkaç gün içerisinde diğerlerinin de silinmesi bekleniyor.

Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Baidu’nun da hissedarı olduğu DO Global firmasının uygulamaları bugüne kadar 600 milyondan fazla indirilmiş durumda. Öte yanan DO Global yalnızca Play Store platformundan dışarı çıkartılmıyor aynı zamanda Google’un en büyük operasyonlarından biri olan reklam şirketi AdMob’dan da kovuluyor. Bunun anlamı şu, şirket bundan sonra yeni ürünlerini ve uygulamalarını Google ağı üzerinden tanıtamayacak.

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre DO Global’ın en az 6 uygulaması, açık olmasalar bile kullanıcıların reklam tıklamasını sağlıyor. Uygulamaların Selfie Camera ya da Total Cleaner gibi jenerik isimleri de DO Global tarafından üretildiklerini gizlemek için kullanılmış ki bu da Google Play Store kurallarını açıkça ihlal etmeleri anlamına geliyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up