Haberler

Microsoft Blockchain uygulamasını duyurdu!

0

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın duyurusuyla bir Blockchain servisi olan Azure Blockchain Service’ın kullanıma açıldığını açıkladı.

Baştan sona Microsoft tarafından geliştirilen Azure Blockchain Service, bir BaaS platformu ve bu hizmetin birbirinden tamamen farklı uygulamaları geliştirebilmek amacıyla kullanılması hedefleniyor.

Microsoft Blockchain uygulamasını duyurdu!

Microsoft’un üst düzey yöneticilerinden biri olan Frank Shaw, şirketin Blockchain teknolojisinin geleceği ve Microsoft ile arasındaki bağ ile ilgili konuşurken, Blockchain ağlarını yönetmenin arık çok daha kolay olduğunu ve gün geçtikçe daha da kolaylaştığını belirtti.

Azure Blockchain Service hakkında da konuşan Shaw, bu yeni hizmeti kullanmak isteyen kullanıcıların sadece birkaç tıklamayla yeni yeni konsorsiyum ağları yaratabileceklerini dahası hali hazırda bulunan ağlara da yeni üyeler ekleyebileceklerini söyledi.

Amerika’nın en büyük bankası olan JPMorgan Chase’in tarafından desteklenen ve bir Blockchain platformu olan Quorum bu yeni hizmetten faydalanan ilk isim olacak.
Azure yöneticisi Mark Russinovich, Quorum’u tercih etmelerinin sebebinin Quorum platformunun Ethereum ile desteklenmesinden kaynaklı olduğunu açıkladı.

Dünya yazılım devi Microsoft, Azure Blockchain Workbench adlı mobil uygulamasını geçtiğimiz günlerde yayınladı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bu uygulamanın başlıca özelliği ise Blockchain tabanlı uygulamalardaki belli başlı süreçleri otomatikleştirmekti.
Microsoft Azure, geçtiğimiz aylarda Nasdaq şirketi ile bir işbirliğine imza atmış ve Nasdaq, Azure Blockchain platformunu kullanmaya başlamıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up