Haberler

iOS 13’e dair neredeyse tüm yeni özellikler ortaya çıktı

0

Apple’ın 3 Haziran tarihinde gerçekleştireceği WWDC 2019 geliştiriciler konferansında, iOS 13 ile birlikte tanıtacağı yeniliklerin neredeyse tümü sızdırıldı.

Apple’ın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Worldwide Developers Conference, kısa adıyla WWDC, bu yıl 3 Haziran tarihinde MacOS, iOS ve tvOS platformlarındaki yeniliklere sahne olacak. iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 ismi ile çıkacak yeni işletim sistemleri sürümlerinin yanında üçüncü parti geliştiriciler için yeni araçlar da tanıtılacak. Bununla birlikte Apple’ın Haritalar, Mesajlar ve Hatırlatıcı uygulamalarında da köklü geliştirmeler duyurulacağı belirtiliyor.

iOS ile kullanıcılara neler sunulacak?

Apple’ın yeni iOS sürümü ile birlikte uzun zamandır beklenen karanlık modu duyuracağı ilk sızdırılan bilgiler arasında. Bununla birlikte deneyimi kuvvetlendirecek bir diğer yenilik ise klavye tarafında gelecek. Yeni iOS klavyesi Swiftkey’e benzer bir deneyim ile kelime içinde parmak kaydırarak yazı yazmayı mümkün kılan bir deneyim sunacak.

Apple’ın ayrıca web tarayıcısı Safari tarafında da iyileştirmeler yapacağı belirtiliyor. Yeni Safari’de gelişmiş bir indirme yöneticisi bulunacak. Bununla birlikte Apple Books, Haritalar, iPhone’umu Bul ve Sağlık uygulamarında da geliştirmeler duyurulacak. Yeni Apple Books’ta okumayı özendirecek bir ödül sisteminin getirileceği belirtiliyor. Haritalar uygulamasında “konum gruplandırma” adında yeni bir özelliğin duyurulacağından bahsedilirken, iPhone’umu Bul ve Arkadaşlarımı Bul uygulamaları, GreenTorch isimli bir uygulamada birleştirileceği gelen sızıntı bilgiler arasında. Günlük aktivitelerin takibi için ise daha derinlemesine raporlama sistemi yine iOS 13 ile gelen özellikler arasında olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up