Haberler

Ford, hibrit kamyonet ve SUV’lar üretmeye başlıyor

0

Ford, yakıt ekonomisini arttırmak için çok satan F-150 modelinin hibrit versiyonunu ve hibrit SUV’u piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Firma, araçların arazi koşullarındaki özellikleri ve çekme gücünden ödün vermeyeceği ürünler üretmeyi hedefliyor.

Ford, hibrit kamyonet ve SUV’lar üretmeye başlıyor

Ford ve General Motors işbirliğinde geliştirilen 10 ileri otomatik şanzımanlı ve arkadan itişli araçlar için “modüler hibrit teknolojisi” olarak isimlendirdikleri sistem tasarlandı. Bu teknoloji sayesinde yüksek hacimli araçların yakıt tasarrufu artacak.

Ford’un geliştirdiği bu hibrit sistemi, Ford Explorer’ın 2020 modeliyle gelecek. Automotive News’a göre Explorer’ın elektrik motoru 44 beygir güç üretebilecek. Buna ek olarak aracın 3,3 litrelik 318 beygir güç üreten V6 motor da olacak. Ford, hibrit motorun yer aldığı Explorer modelin 800 km sürüş mesafesine erişebileceğini belirtti.

2005 yılında satışa sunulan Ford Escape hibrit modelindeki bataryaya göre Explorer’daki lityum- iyon batarya, yüzde 33 daha küçük olacak.

Firma, her ne kadar Explorer modelinin dışında hangi araçların hibrit sistemli olacağından söz etmedi. Ford Bronco ve F- 150 modeli’nin de hibrit sistemli olması muhtemel modeller arasında. Her ne kadar bu modeller tahmini olsa da gerçek bilgiler, 2020 yılında düzenlenecek olan lansmanda açıklanacak.

Ford ayrıca Escape modeliyle de önden çekişli araçlar için geliştirdiği yeni hibrit sistemini kullanıcıların beğenisine sunacak. Escape modelinde yer alacak bu hibrit sistem 2,5 litrelik dört silindirli bir motora sahip olacak ve toplam 198 beygir güç üretecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up