Haberler

Samsung zoom teknolojileri için kolları sıvadı

0

Huawei ve Oppo gibi teknoloji devlerinin ardından akıllı telefon pazarının lideri Samsung da yeni modellerine 5x optik zoom’u getirmeye hazırlanıyor.

Samsung zoom teknolojileri için kolları sıvadı

Akıllı telefon pazarında katlanabilir ekran trendinin gölgesinde kalan bir diğer teknoloji de gelişen zoom yetkinlikleri. Apple ve Google gibi ABD merkezli firmaların henüz üzerinde pek de durmadığı zoom teknolojileri özellikle Çinli üreticiler tarafından sıkça öne planda tutulmaya çalışılıyor. Özellikle Huawei’nin P30 Pro modeli ile zirveye taşıdığı zoom konusu devamında bir diğer Çinli teknoloji devi Oppo’nun Reno isimli modeli ile gündeme gelmişti.

Yeni akıllı telefonlarda artık 5X yakınlaştırma optik olarak sağlanabiliyor. Bununla birlikte geliştirilen yapay zeka tabanlı görüntü işleme teknolojileri de 10X zoom’u da yarı optik sunabiliyor ki Huawei özelinde 50X zoom seviyelerine ulaşmak da hali hazırda mümkün olabiliyor. Yayınlanan son haberlere göre akıllı telefon pazarının zirvesinde yer alan Koreli üretici Samsung da yakınlaştırma işlevini önceliklendiriyor. Ortaya atılan detaylara göre firma, 5X optik zoom kabiliyetini yeni lenslerine entegre etmek için çalışıyor. Yeni teknolojinin kullanıma sunulması ile birlikte Samsung, kullanıcılarına sıfır bozulma ile 5X yakınlaştırmayı sunabilecek. Samsung’un yeni teknolojisinin bu yılın son döneminde hazır hale getirmesi ve daha sonrasında tanıtacağı akıllı telefonlarla birlikte kullanıma sunacağı belirtiliyor. Henüz bu özelliğin hangi ürün ailesi için planlandığı belirtilmese de özelliğin, orta ve üst segment ürünler için kullanılması bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up