Haberler

Apple, iOS 13’ü WWDC 2019’da tanıttı

0

Apple’ın her yıl ABD’nin California eyaletinde gerçekleştirdiği WWDC etkinliği bu yıl da önemli gelişmelere sahne oldu. Apple, iPad ürün ailesi için yeni bir işletim sistemi olan iPadOS’i tanıtırken artık sadece iPhone’lar ve iPod’larda çalışacak iOS’in 13’üncü sürümü de resmen duyurdu.

Apple, iOS 13’ü WWDC 2019’da tanıttı

iOS 13 ile birlikte iPhone kullanıcıları da, uzun zamandır beklenen karanlık mod ile tanışıyor. Zira geçtiğimiz sene bu özellik ilk önce MacOS ile tanıtılarak Mac bilgisayarlara getirilmiş ancak iOS için herhangi bir duyuru yapılmamıştı. Tüm uygulamalar ile uyumlu olacağı açıklanan karanlık modu ile birlikte gömülü olan pek çok iOS uygulamasının arayüzleri de değişti.

iOS 13 güncellemesinin sadece kullanıcı arayüzü seviyesinde kaldığı da söylenemez. Çünkü şirket akıllı telefon markaları arasında büyük rekabete sahne olan yüz doğrulama sistemine ilişkin de geliştirmeler yaptığını aktarıyor. İlk açıklamalara göre FaceID yüzde 30 daha hızlı tepki verebiliyor.

Apple ekosisteminde kullanıcıların canını en çok sıkan konulardan biri de hiç şüphesiz güncelleme boyutları. WWDC 2019’da Apple yöneticileri bundan sonra gelecek güncellemelerin ve indirilen uygulamaların yüzde 50 oranında daha az hafıza kullanacağını aktarıyor.

Apple ayrıca Google Haritalar’a kıyasla çok geride kalan Haritalar uygulamasında da önemli geliştirmelere imza attığını duyurdu. Yeni güncelleme için ABD’yi yerden ve gökten ilmek ilmek fotoğraflayan Apple, kullanıcılara sokak sokak gezmeyi vaat ediyor ve yol tarifi konusunda çok daha tepkisel bir deneyim sunabildiklerini aktarıyor.

Apple’ın bir diğer büyük yeniliği ise ‘’Apple ile giriş yap’’ oldu. Kullanıcıların pek çok platforma Facebook veya Google hesapları ile giriş yaptıklarını fark eden teknoloji devi, kullanıcılarına mevcut Apple hesapları ile kolay kullanımı vaat edecek.

Apple, iOS 13 ile birlikte fotoğraflarda daha fazla düzenleme yapabilmeyi mümkün kılıyor. Android kullanıcıları tarafından alışkın olunan pek çok özellik artık iOS 13’te de olacak. Buna portre modundaki bokeh efektinin alan derinliği ayarı örnek olarak gösterilebilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up