Haberler

Amazon’un yeni drone teslimat hizmeti: Prime Air

0

Amazon, uzun zamandır planladığı drone ile teslimat hizmetini sağlayacak hibrit drone Prime Air’ı tanıttı. Amazon’un dünya çapındaki son tüketici hizmetlerinden sorumlu Jeff Wilke, Las Vegas’taki Re:MARS konferansında tanıtılan drone’un güvenlik özellikleri üzerinde durdu. Wilke, “Sistem güvenli olarak çalıştığında drone teslimat hizmetinde müşterilerin kendilerini rahat hissedebileceklerini biliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Amazon’un yeni drone teslimat hizmeti: Prime Air

Prime Air’ın tehlikeleri tespit etmesi için termal ve derin kameraların yanı sıra bir sonarın kombinasyonu da kullanılıyor. Makine öğrenim yöntemi yardımıyla yerleşik bilgisayarlar, engelleri otomatik olarak tanımlayabiliyor ve etraflarında dolanabiliyor. Wilke, “Yamaç paraşütçülerinden elektrik hatlarına kadar bu drone’un bir güvenlik kaplaması bulunuyor.” dedi.

Drone peraneleri de güvenlik için tamamen kaplandı. Bu kapaklar sürekli uçuş süresince kanat görevi görüyor. Bir eğimli tasarım, drone’un altı pervanesini kalkış ve iniş için olduğu gibi ileriye uçmak üzere kullanmasına izin veriyor. Teslimat paketleri daha sonra ortadaki gövdede taşınıyor.

Şirketin yeni insansız hava aracının duyurusuna, ürünün havada nasıl dönüştüğünü gösteren bir deneme uçuş videosu da eşlik etti. Amazon, Prime Air servisi için 15 mil kadar uçabilen ve beş pound altındaki paketleri müşterilere 30 dakikadan daha az bir sürede teslim edebilen tamamen elektrikli drone’lar yarattığını belirtiyor.

Esasında teknik özelliklerden daha çok merak edilen konu, Amazon’un bu teknolojinin müşterilere ne zaman, nerede ve nasıl kullanılacağı konusunda belirsiz olması. Wilke, Re:MARS’taki izleyicilere: “Prime Air’ın birkaç ay içerisinde paketleri müşterilere teslim ettiğini görebileceksiniz.” dedi. Ancak hizmetin nerede olacağı veya kaç müşteriyi kapsayacağı belirtilmedi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up