Haberler

Google, Stadia için çıkış tarihi ve fiyatı açıkladı

0

Google, Stadia için merakla beklenen detayları açıkladı. Abonelik tabanlı bir servis olması beklenen Stadia için Google Kasım ayı itibariyle oyunları satacak. Google, çıktığı andan bu yana büyük bir heyecan yaratan Stadia oyun platformuna ilişkin bir dizi bilinmeyene yanıt sundu. Tanıtıldığı ilk andan bu yana aylık bir bedel karşılığında çıkan tüm oyunlara erişilebilir bir yapıya sahip olması beklenen Stadia aksine PlayStation, Xbox veya Steam gibi oyunları çevrimiçi satın alarak kullanabileceğimiz bir yapıya sahip.

Google, Stadia için çıkış tarihi ve fiyatı açıkladı

Stadia’nın iki ayrı üyelik ile kullanıcılara sunulacağı belirtildi. Base ve Pro isimli iki üyelik tipi oyun kalitesi noktasında farklılıklar içeriyor. Stadia Base 2020’de kullanıma açılacak ve tamamen ücretsiz bir servis olacak. Serviste oyunlar için diğer platformlarda olduğu gibi online mağaza satışları yapılacak. 1080p çözümürlük ile sınırlı görüntü kalitesinde 60 FPS oyun deneyimi sunacak Base’de ücretsiz oyun imkanı sunulmayacak.

Stadia Pro’da ise durum biraz daha farklı. Aylık 9.99 dolar ücretle kullanıma açılacak Pro, internet bant genişliğine göre 4K’ya kadar görüntü kalitesi sunabilecek. 5.1 surround sesi mümkün olduğu Pro’yu satın alan kullanıcılara Destiny 2: The Collection oyunu hediye edilecek. Bununla birlikte bazı önemli yapımlarında PlayStation ve Xbox’tan aşina olduğumuz şekilde hediye edilmesi bekleniyor.

Google son olarak bir başka ayrıcalıklı sürümü de tanıttı. Founder’s Edition ismi verdiği ek hizmet yıllık 129 dolarlık bir ücret isteyecek. 3 aylık Stadia Pro’nun da dahil olduğu hizmet ile birlikte yeni Stadia kontrolcüsü ve Chromecast de veriliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up