Haberler

Huawei OS: Google endişeli mi?

0

ABD-Çin hükümetleri arasındaki ticari savaş, ABD’li teknoloji devlerini de zor durumda bırakıyor. Bu durumdan en çok etkilenen de Huawei’ye Android işletim sistemi desteği sağlayan Google.

Huawei OS: Google endişeli mi?

Google’ın arama motoru alanında lideri ve Android’in dünyadaki güçlü işletim sistemi olduğu bilinen bir gerçek. Ancak bu ticari gerilimler nedeniyle Huawei de iOS ve Symbian gibi kendi işletim sistemini geliştirme planlarını sürdürüyor.

Mevcut sınırlama nedeniyle Google’ın Huawei cihazlarında Android işletim sistemini güncellemesine izin verilmeyecekti. İddiaya göre Huawei’nin kendi işletim sisteminin geliştirmesi istenecekti.

Huawei’ne devam eden durumu çözmek için Google da yardım ediyor. Gelinen son durumda Google, ABD hükümeti tarafından onaylanma izni olmadan Huawei ile çalışmanın yollarını arıyor. Google’ın üst düzey yöneticilerinin, ABD hükümet yetkilerinin onaylama izni olmadan Huawei’yi ihracat yasağından muaf tutmaya ikna ettikleri bildiriliyor.

Google’ın bu konudaki arabulucu konumunun nedenlerinden bir tanesi Huawei’nin değiştirdiği Android işletim sistemi sürümünün FT’nin son raporuna göre saldırıya daha duyarlı olacağını düşünmesi. Raporda, Hibrit işletim sisteminin Google’dan daha fazla bug’a sahip olabileceği ve Huawei cihazlarının daha fazla saldırıya uğrama riskinde olabileceği paylaşıldı.

Google’ı endişelendiren diğer sebep ise milyonlarca Android kullanıcısını ve buna bağlı olarak büyük maddi kayıplar yaşayacak olması. Google’ın Huawei olmadan dünya çapındaki liderliğini sürdürmesi mümkün olmayabilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up