Haberler

Huawei Mate X çıkış tarihi ertelendi

0

Samsung’un Galaxy Fold lansmanının ertlemesinden sonra Huawei’ de katlanabilir telefonu Mate X’in çıkış tarihini Haziran ayından Eylül ayına erteledi. Galaxy Fold’un talihsiz lansmanından sonra Huawei, erteleme kararını daha temkinli olmak istedikleri için verdiklerini açıkladı.

Huawei Mate X çıkış tarihi ertelendi

Galaxy Fold, normal şartlarda 26 Nisan’da satışa sunulacaktı. Ancak şirket, inceleme ürünlerinde karşılaşılan ekranla ilgili sorun sebebiyle Galaxy Fold’un lansmanını ertelemişti. Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde de Huawei, Mate X’in Haziran ayında satışa sunulacağını duyurmuştu. Fakat Galaxy Fold’un yaşadığı talihsizliğin ardından Wall Street Journal ve CNBC ile yaptığı röportajlarda Huawei, Mate X için daha tedbirli bir yaklaşım benimseme kararı aldıklarını söyledi.

Huawei sözcüsü CNBC’ye “İtibarımıza zarar verecek bir ürün ortaya çıkarmak istemiyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu. Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Peng ise WSJ’ye, Huawei’nin Mate X’i mümkün olan en kısa sürede piyasaya süreceklerini söyledi. Çinli şirketin, Mate X çıkış tarihini önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yapacakları bir etkinlikte açıklayacağı öngörülüyor.

Huawei verdiği röportajda Mate X’in ABD Varlık Listesine eklenmeden önce açıklandığı için Android işletim sistemiyle kullanılabileceğini belirtti. Yaklaşık 2.600 dolar civarında satışa sunulması beklenen Mate X’in 8GB RAM, 512GB depolama alanı, 5G desteği ve 8 inçlik katlanabilir ekrana sahip olması başlıca özelliklerinden.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up