Haberler

Apple, iOS 13 ile iPhone’nun pil ömrünü uzatıyor

0

iOS 13 güncellemesiyle gelecek olan “optimize pil şarjı” olarak adlandırılan yeni özellik, iPhone’larını birkaç yıldan fazla kullanmayı düşünenlerin yüzünü güldürüyor. iOS 13’le beraber pil ömrünü uzatmak için geliştirilen bu özellik sonbaharda iPhone’lar için kullanıma sunulacak.

Apple, iOS 13 ile iPhone’nun pil ömrünü uzatıyor

Apple’ın WWDC 2019’ da tanıttığı iOS 13 ile pek çok yenilik duyuruldu. Apple ile giriş yapma, koyu mod, haritalar, sesle denetim gibi ilk akla gelen ve diğer pek çok özelliklerin yanı sıra yeni güvenlik&gizlilik düzenlemeleri de iPhone kullanıcılarını sevindirmişti. Belirli bir kullanım süresinden sonra batarya aşınması sorunu ile karşılaşan iPhone kullanıcılarına Apple’dan sevindirici haber geldi. Apple farkında olduğu bu aşınma sorunu için “optimize pil şarjı” adını verdiği yeni bir özellik duyurdu. Apple, geliştirilen bu özelliği şu şekilde açıkladı:

“Bu yeni seçenek, iPhone’unuzun yüzde 100 şarj edilme süresini kısaltarak pilin yaşlanma hızını azaltmaya yardımcı oluyor. İPhone, makine öğrenimi sayesinde günlük şarj etme rutininizi anlıyor ve ihtiyaç duyulana kadar yüzde 80’in üzerinde şarj dolumu yapmıyor.”

Telefonun prizde takılı olduğu süre boyunca önce pili boşaltma şarjı, ardından da bataryayı tam dolumda tutma çabası çalışmaya devam eder. Bu, pilin daha çabuk tükenmesine neden olur.

16Bu şarj dolum algoritması sayesinde cihazın pili yüzde 80’e kadar hızlı bir şekilde dolacak ve ihtiyaç duyulduğunda kalan yüzde 20’lik kısmı da şarj olacak. Özelliği bir örnekle açıklayalım: iPhone’unuzu düzenli olarak gece şarja ediyorsanız ve sabah saat 7’de şarjdan çıkarıyorsanız, algoritma bunu çözümleyerek bir şarj programı planlayacak. Tam dolum yapmak yerine iki saat içerisinde yüzde 80 doluma ulaşacak. Kalan yüzde 20’lik kısım için saat 7’ ye göre kendisini ayarlayıp tam doluma ulaşacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up