Haberler

Adobe’den Photoshop yapılan yüzleri tespit eden yeni araç

0

Adobe, makine öğrenimi sayesinde üzerinde oynanan fotoğrafları ayırt edebilen yeni Photoshop aracını duyurdu. Fotoğraf düzenleme programları geliştikçe fotoğrafların gerçek ya da sahte olduğunu ayırt etmek giderek zor bir hal alıyor. Grafik ve medya yazılımı devi Adobe, Photoshop’ta geliştirilen yeni algoritma sayesinde kullanıcılara sahte görüntüleri saptayan yeni bir araç sunuyor.

Adobe’den Photoshop yapılan yüzleri tespit eden yeni araç

Photoshop ve Adobe araçlarının dünya üzerindeki etkileriyle gurur duyduklarını belirten şirket, teknolojilerinin etik boyutunun da farkında olduklarını ve sahte içeriklerin ciddi bir konu olduğunu dile getirdi. Bu sebeple geliştirilen Liquify(sıvılaştır) aracı sayesinde, özellikle yüzlerin şeklini ayarlamak ve yüz ifadelerini değiştirmek için yapılan düzenlemeler belirlenebilecek.

Yazılımın geliştirilmesinde derin öğrenme kullanıldı. Mühendisler bir sinir ağını, Liquify aracı kullanılarak fotoğrafların düzenlenmeden önce ve sonraki görüntülerini eşleştirerek veri tabanında eğitti.

Algoritmanın sonuçları da oldukça etkiliydi. Test çalışmasında insanlardan da düzenlenen fotoğrafları tespit etmesi istendi. İnsanlar yüzde 53 oranında doğru cevap verirken algoritma yüzde 99 oranında başarı gösterdi.

Şirket, bu son çalışmayı ticari bir ürüne dönüştürme niyetinde olmadığını belirtiyor. Bir Adobe sözcüsü verdiği röportajda bu çalışmanın görüntü, video, ses ve belge manipülasyonlarını daha iyi tespit etme çabalarından yalnızca bir tanesi olduğunun altını çizdi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up