Haberler

Facebook’un kripto para birimi GlobalCoin’e destek artıyor

0

Facebook, kendi kripto para birimi GlobalCoin destekçilerine Uber, PayPal ve Visa’yı da ekledi. Destekçi şirketlerin her biri projeye yaklaşık 10 milyon dolar yatırımda bulunacak. Stripe, PayPal, Mastercard ve Booking.com’a kadar 12’den fazla şirketin desteğini alan sosyal medya devi gelecek hafta kendi kripto para birimi Libra’yı kamuoyuna duyuracak. Yatırım yapan şirketler, Facebook’tan bağımsız olarak bir konsorsiyum olan Libra Association’ ın bir parçası olacak ve dijital parayı yönetebilecek.

Facebook’un kripto para birimi GlobalCoin’e destek artıyor

Facebook’un kripto para projesinin 1 milyar dolara mal olması bekleniyor ve bir yıldır geliştiriliyor. Visa ve Mastercard gibi büyük finans firmalarının katılımı, kripto para birimlerinin daha ucuz bir alternatif olması nedeniyle ilgi çekiyor. WSJ, bu şirketlerin Facebook’un ödeme hedeflerini izleyebilmeleri için projeye dahil olmak istediklerini ve Facebook’un aylık 2.4 milyar aktif kullanıcısı olması durumunda kripto para biriminin popülerliğinden faydalanmalarını öngörüyor.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Nisan ayında düzenlenen şirketin geliştirici konferansında Libra için “Ödemeleri daha kolay hale getirme fırsatımızın olduğu alanlardan biri. Birisine fotoğraf göndermek kadar para göndermenin de kolay olması gerektiğine inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.

Facebook, kullanıcıların WhatsApp ve Messenger üzerinden para göndermelerinin yanı sıra e-ticaret şirketleriyle yapılan ortaklıkların, kullanıcıların Libra’yı çevrimiçi olarak harcamalarını sağlayacağını umuyor. Libra’nın 2020’de “istikrarlı bir para birimi” olarak işlev görmesi bekleniyor. Şirketin ayrıca insanların paralarını Libra’ya dönüştürmeleri için ATM benzeri fiziksel terminaller geliştirmeye çalıştığı da bildiriliyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up