Haberler

NASA astronotlar için uzaya bir atom saati yollayacak

0

Uzay görevlerinin artmasıyla beraber zorlukları da aynı oranda artış gösteriyor. Bu zorluklar için NASA, astronotların nereye gittiklerini bileceği bir atom saati geliştirdi. Atom saatinin bu ayın sonuna doğru test çalışmaları başlayacak.

NASA astronotlar için uzaya bir atom saati yollayacak

Her geçen gün evren keşifleri ve uzay çalışmalarındaki yeni çalışmalar çoğalıyor. NASA ve diğer kuruluşlar, mürettebat misyonlarının temelini atmaya başladıkça, bu tür misyonların ortaya çıkaracağı olası zorlukları daha iyi anlamaya başladılar.

Bir mürettebatı uzun mesafeli uzay görevleri için hayatta ve iyi koşullarda tutmayı zorlaştıran teknolojik engellerden bir tanesi esasında navigasyon ile yakından ilişkili. Bu sebeple NASA, insanların başka dünyalara seyahat ettiğini görmeye hazır olduğumuzda kullanışlı olabilecek  bir aracı test etme görevini başlatacak.

Şu an tüm uzay araçları, örneğin gezegen konumlarını anlamak için Dünya’dan gelen komutlara güveniyor. Sistemler her ne kadar güvenilir olsa da kısa sürede karar verilmesi gereken mürettebat misyonları için ideal değil.  NASA’nın Derin Uzay Atom Saati, yıldız gezilerinde uzay yolcularına yardımcı olmak için uygulanabilirliği açısından test edilecek. Cihaz, bir uzay aracına uzaydaki konumunu belirlemede hızlı bir şekilde yardımcı olabilecek.

Yakın gelecekte, mürettebatlı uzay araçları diğer gezegenlere yönelecek. Atom Saati sayesinde ekipler Dünya’ya bağlı kalmadan gerektiğinde rotalarını gerçek zamanlı olarak değiştirme gücüne sahip olabilecek.

Deep Space Atomik Saat Araştırmacısı Todd Ely, “Uzay gemisinde bir atom saatinin olması, radyo navigasyon sistemini sağlayacak ve optik navigasyonla birleştiğinde astronotların kendilerini komuta edebilmeleri için daha doğru ve güvenli bir yol açacaktır.” dedi.

NASA, yaklaşık bir yıl sürecek test edilecek atom saati için gelecekteki uzay gemileri navigasyon sistemlerine yeni seçenekler sunabileceğini umuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up