Haberler

Spark & ​​Ohmio 5G destekli şoförsüz aracını tanıttı

0

Ohmio ve Spark, Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde test edilen 5G bağlantılı şoförsüz bir araç üzerinde çalışıyor. Araç dört kişilik kapasiteye sahip. Ayrıca saatte 25 kilometreye kadar hız yapabiliyor. Yolcular, aracı bir tablet yardımıyla çağırabiliyor ve araç içerisindeki bir gösterge paneli yolculara, LiDAR sensörlerinin çevredeki ortamı anlamak için neyi izlediklerini bildiriyor.

Spark & ​​Ohmio 5G destekli şoförsüz aracını tanıttı

Ohmio araştırma ve geliştirme başkanı Dr. Mahmood Hikmet konuya dair “Spark ile yapılan bu testin dünyadaki türünün yalnızca ikincisi olduğuna inanıyoruz. Bugün otonom otomobil teknolojimiz 5G’nin sağlayacağı heyecan verici fırsatlardan bazılarını ortaya koydu.” şeklinde konuştu. Dr. Mahmood Hikmet, gecikme veya bir cihaz diğerine konuştuğunda tepki süresindeki önemli düşüşün, arabalara insan benzeri refleksler sağlayacağını, bağlı altyapı ve akıllı şehir ekosistemi için birçok imkan sunacağını da belirtti.

Ohmio, havaalanları, üniversite kampüsleri ve hastaneler gibi kapalı tesislerde daha fazla sürücüsüz araçları piyasaya sürmeyi hedefliyor. Nihayetinde şirket, normal araçların yanı sıra, halka açık caddelerde de sürücüsüz araçlarını tanıtmak istiyor. Elbette bunun için ilk olarak karayolu sertifikası gerekiyor.

5G’nin daha geniş olanakları hakkında konuşan Spark ağ gelişimini yöneticisi Colin Brown, birçok işletmenin 5G’nin getirebilecekleri hakkında kendi fikirleri olacağının altını çizdi. İfadelerine “İşletmeleri kendi sürücüsüz otomobil teknolojisi ve 5G’nin geleceği için nasıl hazırlanabileceklerini düşünmeye teşvik etmek istiyoruz.” şeklinde eklemelerde bulundu.

Spark Mart 2018’deki 5G ağ testlerine ilk olarak Auckland ve Wellington’da 5G mobil hız testleri ile başladı. Şirket, Yeni Zelanda’nın ilk 5G ağını 1 Temmuz 2020’deki Amerika Kupası ile aynı tarihe denk getirmeyi hedefliyo

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up