Haberler

Apple, diyabet ölçüm ürünleri satışına başladı

0

Apple, şeker hastalarına yönelik iPhone ve Apple Watch ile entegre olabilen diyabet ölçüm cihazları mağazalarında satacak. One Drop isimli bu cihaz sayesinde şeker hastaları, diyabet kontrolünü yapabilecek.

Apple’ın sağlık hizmetlerine yönelik ilgisi bilinen bir gerçek. Şirket bu yöndeki ilk atılımını diyabet hastaları için gerçekleştirdi. One Drop adı verilen cihaz sayesinde şeker hastaları kan şekeri seviyesini günlük olarak takip edebiliyor.

Apple, diyabet ölçüm ürünleri satışına başladı

One Drop’tan faydalanabilmek için iPhone ya da Apple Watch’a bluetooth ile bağlanmak gerekiyor. Set olarak satılan cihaz yardımıyla kan şekeri ölçümü yapıldıktan sonra Apple’ın Sağlık uygulaması üzerinden şeker seviyesinin gün içerisinde takibi yapılabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, doktorlarına gösterebileceği dijital bir kayda sahip olabiliyor.

70 dolardan satışa sunulan cihazla birlikte müşterilere bir diyabet eğitimcisinden, şeker hastalarına yönelik önemli tavsiye ve beslenme alışkanlıkları için birtakım ipuçları verilen bir yıllık ücretsiz koçluk programı da geliyor. Ayrıca kullanıcıların cihazı kullanması için gereken test ölçme kağıdı alabilecekleri ayrı bir abonelik hizmeti de verilecek. One Drop şu an seçkin Apple Store’larda satışa başladı.

One Drop’la beraber Apple’ın her ne kadar sağlık yazılımını ve cihazı kendisi yapmasa da sağlık teknolojisine olan hassasiyeti açıkça görülüyor. One Drop’ın şirkete olan en büyük getirisi de iPhone ve Apple Watch ile entegrasyon sağlaması. Cihazın görevini yerine getirebilmesi için günlük olarak hastadan kan alması gerekiyor ancak Apple, cihazın estetik açıdan hoş tasarımı sayesinde ürünü kullanmayı daha cazip hale getireceğini umuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up