Haberler

Blue Prism, RPA platformuna bulut tabanlı yapay zeka ekledi

0

Blue Prism, RPA platformunu daha fazla AI ile genişletmek için Thoughtonomy’i 100 milyon dolara satın aldı. Blue Prism, SaaS çerçevesinde RPA tabanlı çözümler sunan ve bulut tabanlı bir AI inşa eden Thoughtonomy’i satın aldığını açıkladı. Bu devir teslim sayesinde Blue Prism’in pazar dikeylerinde ve dünya çapındaki orta ölçekli işletmelere yayılması hızlanacak.

Blue Prism, RPA platformuna bulut tabanlı yapay zeka ekledi

Thoughtonomy, Microsoft Azure’dan yararlanarak sanal işgücü ve güçlü bir akıllı otomasyonla güvenli SaaS çözümü hizmeti veriyor. Bu satın almayla birlikte Thoughtonomy’nin SaaS yetenekleriyle birleşen Blue Prism’in, müşterilere otomasyon projelerini daha kolay bir şekilde hızlandırma imkanı sağlayabileceğini ve böylece özel bir altyapı kurmaya gerek kalmadan üretkenliği ve müşteri deneyimlerini artırabileceğini gösteriyor.

Blue Prism’in açıklamasına göre bu teklif sayesinde işletmeler bilgisayarla görme, Doğal Dil İşleme (NLP) ve makine öğrenimi gibi tam entegre AI teknolojilerine erişmebiliyor ve bunlardan yararlanabiliyor.

Thoughtonomy’nin fikri mülkiyeti ve yerleşik pazar yeri sayesinde müşterilerden, teknolojiden ve kanal ortaklarından oluşan ve akıllı otomasyon pazarına sahip Blue Prism’in Digital Exchange DX yeteneklerini geliştirecek. Ayrıca şirketin AWS, Microsoft Azure, Google ve IBM gibi bulut hizmetleri sağlayıcılarıyla RPA hizmetleri sunma konusundaki genel gücünü de artıracak.

Thoughtonomy CEO’su ve kurucusu Terry Walby, “Kuruluşumuzdan bu yana Blue Prism ile birlikte çalışıyoruz. Sınıfının en iyi RPA yazılımlarını kullanmak için birlikte akıllı otomasyon yetenekleri geliştirdik.” şeklinde konuştu. Walby ayrıca dünyadaki en gelişmiş dijital işgücü yeteneklerine erişimi genişletmeyi ve basitleştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Blue Prism kurucu ortağı ve CEO’su Alastair Bathgate ise Thoughtonomy’nin bulut tabanlı akıllı dijital çalışanların geliştirilmesi ve uygulanmasında değerli bilgi ve deneyim getirdiğini belirtti.

Temmuz ayı sonunda tamamlanması beklenen satın alım gerçekleştiğinde iki şirket yine kendi alanlarında teknolojilerini geliştirmeye devam ederken, farklı alanlarda işbirliği içinde de çalışmaya devam edecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up