Haberler

Katarakt hastaları için yeni nesil göz teknolojisi geliyor

0

Yeni bir teknoloji sayesinde katarakt hastaları daha iyi görme şansı elde ediyor. TECNIS Eyhance IOL olarak bilinen ve yeni jenerasyon monofokal intraoküler lens (IOL) olarak tanımlanan tedavi, Johnson&Johnson Vision tarafından geliştirildi.

Katarakt hastaları için yeni nesil göz teknolojisi geliyor

Yeni Zelanda’da sunulan yeni cerrahi işlem, gözdeki lensi yapay bir mercekle değiştiriyor.  Hasta için en uygun olan monofokal lens, sadece katarakt hastaları için kullanılan bir tedavi yöntemi. TECNIS Eyhance IOL tedavisi hem uzaklığı hem de görüşü iyileştiren monofokal IOL kategorisi için önemli bir ilki temsil ediyor.

Johnson&Johnson Vision, dünyada yaygın olan kataraktın güvenli ve etkili cerrahi prosedürlerle yüksek oranda tedavi edilebileceğini söylüyor. Şirket, tedavi seçeneklerinde kaydedilen ilerlemeyle birlikte, dünya çapında gerçekleştirilen katarakt ameliyatlarının sayısının ve ameliyat sonrası olumlu sonuçların da arttığını belirtiyor.

Şirketin dünya çapında Cerrahi Başkanı Tom Frinzi, “TECNIS Eyhance IOL’un mevcudiyeti ile kataraktı olan hastalar için anlamlı bir çözüm daha sunmaktan gurur duyuyoruz. TECNIS IOL ailesinin mirasını geliştirmek ve tek parça platformumuzun kanıtlanmış tasarımını temel alan monofokal IOL ile neyin mümkün olduğunu görme fırsatını bulduk. ”

Johnson&Johnson Vision Asya-Pasifik ve Japonya bölge cerrahi başkan yardımcısı Christoph Vonwiller ise lensin mevcut tedavi seçeneklerine göre önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Vonwiller, “Bu çözüm, Johnson&Johnson Vision’un yaşamı görebilmeyi korumak ve geliştirmek için en yeni bilgileri bilim ve teknolojiyi birbirine bağlayarak göz uzmanlarıyla çalışmasındaki taahhüdünün bir kanıtıdır.” dedi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up