Haberler

RavenDB yönetilen bulut veritabanı servisine başladı

0

RavenDB, şirketin yeni RavenDB Cloud veritabanı hizmetine başladığını duyurdu. RavenDB Cloud’un dünya çapındaki kullanıcıları için donanım sunucularının bakımı, kurulumu, konfigürasyonu, dahili izleme ve güvenlik gibi tüm günlük görevleri yerine getirdiği belirtiliyor.

RavenDB yönetilen bulut veritabanı servisine başladı

RavenDB Cloud’ın veritabanı, atama yerine çalışma özelliği kullanarak farklı ulaşılabilirlik bölgelerinde yüksek kullanılabilirlik ve hata toleransı sağlıyor. Ayrıca bulut veritabanı hizmeti, daha küçük makinelerle çalışarak en düşük seviyeli donanımda bile üst düzey performans sunuyor.

RavenDB CEO’su Oren Eini başlayan hizmet hakkında karmaşıklığı en aza indirmek, maliyet, performans ve hizmette yüksek kullanılabilirliği ve öngörülebilirliği sağlayan ve ihtiyaç duyulan olan her şeyi içeren bir paket sundukları yeni RavenDB Bulut hizmetini hayata geçirmekten heyecan duyduğunu ifade etti. Eini sözlerine “Amacımız bir veritabanının edinilmesi, yapılandırılması ve bakımıyla ilgili tüm hileli çalışmaları tamamen kaldırmak ve böylece kullanıcıların uygulamalarına ve verilerle nasıl çalıştıklarına dahay iyi odaklanabilmek.” eklemelerinde bulundu.

RavenHQ, 2012’den beri RavenDB için yönetilen hizmetler sunuyor. 3.5 ve önceki sürümler için RavenDB hosting hizmetine devam edecek ancak RavenDB Cloud, 4.0 ve daha üst sürümler için kümeleri yönetecek. RavenDB ayrıca DBaaS’lerine RavenHQ, SQL veritabanları, büyük NoSQL veritabanları ve şirket içi RavenDB çözümlerinden kullanımı kolay olan taşıma araçları sunmayı amaçlıyor.

RavenDB Cloud, sahip olduğu birkaç küme içerisinde üst seviye sistemler için maksimum performans sağlayan özel kümelerden oluşuyor. Kullanıcılar, üretim kümelerini orta ölçekli projeler için uygun olan bir modda çalıştırmayı seçebilirken aynı zamanda veritabanı maliyetlerini yüzde 20’ye kadar azaltabilir.

RavenDB Cloud şu anda Amazon Web Servisleri ve Microsoft Azure’da mevcut olan bir hizmet. Hizmetin bu yılın dördüncü çeyreğinde Google Cloud Platform’da da yer alması bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up